,

Alakítsd át a péntek 13-hoz fűződő félelmeid!

pentek 13

Sokan úgy tartják, hogy a 13 szerencsétlen szám. Rengeteg hiedelem és babona kapcsolódik hozzá, ami akadályozza a jó dolgok létrejöttét. Ugye tudod, hogy aszerint alakul az életed, amiben hiszel? Amire koncentrálsz, amit vársz, hiszed, hogy beteljesül, az létre is fog jönni.

Honnan eredhetnek a nap félelmei?

A legendák alapján a péntek 13-i babona eredete, hogy IV. (Szép) Fülöp francia király katonái 1307. október 13-án, pénteken szállták meg rajtaütésszerűen a templomos rendházakat és fogták el lovagjaikat. Az emberek jelentős része máglyán, vagy a kínzókamrában végezte, hogy aztán a király rátehesse kezét az “első bankárokként” is számon tartott társaság hatalmas vagyonára, illetve megszabadulhasson a velük szemben felhalmozott tekintélyes adósságaitól. Ennek ellenére semmilyen bizonyítéka nincs, hogy valóban összefüggés lenne ezen esemény és a péntek 13 rossz híre között.

Mi hozhatta még a mai ember számára, hogy tart ettől a dátumtól? 1907-ben jelent meg Thomas W. Lawson Péntek 13. c. regénye. Főszereplője egy sötét lelkű, elvtelen bróker, aki a babonáktól való félelemre építve robbant ki egy Wall Street-i tőzsdepánikot. E mű kiérdemelte a sajtó rendkívüli figyelmét, így válhatott a modern világ legismertebb babonájává a péntek 13. Valószínű ennek is köszönhető, hogy bizonyos helyeken nincs 13. számú szoba, emelet; versenyeken nem osztanak 13. rajtszámot és még reggelig sorolhatnám.

Sok vallásban és néphitben nincs jó híre sem a pénteknek, sem a 13-as számnak. „Ha a péntek szerencsétlen nap, a 13 pedig szerencsétlen szám, ez már dupla balszerencse” – gondolhatták elődeink, ahogy ma is sokan ezt teszik. E kettő adódik össze ezen a napon és válik egyes emberekben erőteljes félelemmé.

Hogy kell-e tartani ettől a naptól? Egyáltalán nem!

Mit érdemes ismerni még a 13-as számról?

  • A boszorkánytársaságok száma ideális esetben 13 főből áll.
  • A történetek szerint Arthur király mellett 12 lovag foglalta el helyét, tehát összesen 13-an voltak a kerek asztalnál.
  • A japánok szent kardja 13 részből áll.
  • Az indiai pantheonban 13 Buddha van.
  • A Luca napot december 13-án tartjuk

A számmisztika alapján a 13 az átalakulásról, transzformációról szól. Többen mégis vélik úgy, hogy a halál száma, de sokkal inkább jelenti valaminek a végét, vagyis egy új élethelyzet kezdetét, új lehetőségek érkezését. Átmenet, kapcsolat két ciklus között. Híd, amely összeköti a múltat és a jövőt. (Talán arra is utal, hogy légy a jelenben, tanulj meg a MOST-ban élni, érkezz meg egy új életszemléletbe.)

A Tarot kártyában a 13. lap a Halál lapja. Ennek ellenére értelmezése: az elmúlás az a természeti elv, mely elsöpri az elöregedett életet és megtisztítja a terepet az új növekedéséhez. Tehát megegyezik a fent leírtakkal. Természetesen meghatározható félelem alapján is, láthatunk benne veszélyt, rombolást. A fő kérdés, mire fekteted a hangsúlyt? Az életedet építeni szeretnéd, vagy csak a negatívumokat látni?

Ha már szóba került az elengedés, a lezárás és valami újnak a kezdete, használd ki e napot arra, hogy feltedd magadnak a következő két kérdést:

  • Életem melyik fejezeteit kellene lezárnom?
  • Szenvedések sorát akarom-e még élni, vagy helyet adhatok végre valami jó és szép kibontakozásának?

Fordítsd a hasznodra!

Egyáltalán nem a szám és nem a nap tehet a negatívumokról. A hozzájuk kapcsolódó erős hiedelmek, rossz gondolatok teszik ezt a napot egyesek számára olyan szerencsétlenné. Ne feledkezzünk meg arról a pár emberről, aki kifejezetten élvezni ezt a dátumot, mert a beállítottsága pont a fordítottja annak, amit az „átlagember” képvisel. Velük végtelenül szerencsés események történnek. Emlékszel még? Az elején írtam, hogy az alapján alakul az életed, amiben hiszel, amire a figyelmedet irányítod. Itt az ideje, hogy elkezd mondogatni magadnak, neked is szerencsés nap a péntek, kifejezetten, ha 13-ra esik. A nap során írd fel magadnak, ha valami kis apró, vagy nagyobb kellemes eseményt hoz eléd az élet. Legyen ilyen egy kávé meghívás, egy rád mosolygó kisgyermek, vagy egy rohanás közben elért busz. Ezek a momentumok segítenek átalakítani az eddigi hiedelmeidet és elhozhatják neked is a „szerencsés péntek 13-át”. Ne szenvedj, ne bénázz tovább, inkább változtasd meg az elképzeléseidet az életedről! Hagyd a fenébe a babonákat és építsd fel pozitív elképzelések alapján a napod, és egyben a jövőd! Csak magadnak okozol kellemetlen perceket azzal, ha átengeded magadat a péntek 13-hoz fűződő félelmeknek! Legyél bátor, kezdj hozzá már most!

Varázslatos átalakulást kívánok!

ui: jó, ha tudod, egy évben maximum háromszor van péntek 13. van. Ne ez a 3 nap határozza meg az éved! Inkább a lehetőségek foglalkoztassanak, mint az akadályok! Olvasd el, mit tehetsz akár minden nap saját magadért.

Szeretettel:

Szuromi Éva

Ezt láttad már? Készítettem neked egy videót. Nézd meg, a részleteket!