,

Sorsalakítás, célok elérése mágiával

célelérés mágiával

Mindannyian hallottunk már arról, hogy a gondolatoknak teremtő erejük van. De mi van akkor, ha ezt az elvet nem csak elméletben akarjuk alkalmazni, hanem tudatosan irányítani is szeretnénk? Esetleg gyorsítani a hatásokat? Itt van jelentős szerepe a mágiának. A mágia nem csupán varázslatok elvégzéséről szól, hanem arról, hogy megértsük és irányítsuk az energiákat, amelyek befolyásolják az életünket. Képzeld el úgy, mintha egy finomra hangolt zenekart vezényelnél: minden hangszernek megvan a maga szerepe, és ha mindegyik a megfelelő időben és módon szólal meg, a végeredmény egy gyönyörű szimfónia.

Az emberi tudat hatalmas erővel bír. A gondolataid és érzelmeid apró mágnesek, amelyek folyamatosan vonzzák magukhoz a körülötted lévő, belőled kiáradó rezgésekhez passzolókat. Ha rendszeresen fókuszálsz arra, amit szeretnél elérni – nem pedig arra, amit nem szeretnél –, és ezt megfelelő technikákkal és szertartásokkal támogatod, akkor ezek az energiák összeállnak, felerősödnek és segítenek valóra váltani az álmaidat. Ez nem misztika, hanem a pszichológia és a tudomány is egyetért abban, hogy a fókuszált figyelem és a pozitív gondolkodás jelentős hatással van az emberi elme működésére és az életminőségre.

A mágia alapja, hogy elsajátítsuk az energiák és rezgések működtetését és saját javunkra használjuk ezeket. Legyen szó karrierről, anyagiakról, egészségről, párkapcsolatról vagy bármiről, amit el szeretnél érni az életben, a tudatosan végzett mágia segít abban, hogy célirányosan formáld a körülményeket. Az Univerzum tele van lehetőségekkel, csak meg kell tanulnod, hogyan alkalmazd „jól” a belső és külső rendszert, miközben varázsolsz.

Gondolj csak arra, milyen lenne, ha minden napod úgy indulna, hogy pontosan tudod, mit szeretnél elérni, és ehhez minden lépésedet megtervezed és végrehajtod. A mágia egy olyan eszköz, amely segít, hogy ne csak álmodozz, hanem valóra is váltsd az álmaidat. Vagyis éled hajójában beállsz a kormánykerék mögé és arra haladsz, amerre a szíved szeretne, nem csak sodródsz a tengeren. Nem mindegy, milyen hajóval utazol. Kajak, vitorlás, yacht vagy óceánjáró? Minél mélyebb ismereteid vannak a mágiáról, annál könnyebben kiválasztod a megfelelő járművet.

Célkitűzés

Az egyik legfontosabb lépés a tudatos mágiában a célkitűzés. Olyan ez, mint egy GPS-t használni. Ha nem tudod, hová szeretnél menni, a rendszer sem fog tudni segíteni abban, hogy odaérj. Lehet a Balaton tetején csak úgy lenni egy motorcsónakban, pezsgőzni és napozni, de ha kikötnél Siófokon, nem árt tudnod, merre vag arccal. Ugyanígy van ez a mágiával is. Első lépésként fontos, hogy tisztán és egyértelműen megfogalmazd a céljaidat.

A célkitűzés folyamata nem arról szól, hogy leírod, mit szeretnél elérni, hanem arról is, hogy miért szeretnéd azt elérni. A „miért” az, ami motivál és hajt előre, különösen akkor, amikor a dolgok nehézzé válnak. Például, ha a célod az, hogy előléptetést kapj a munkahelyeden, gondold át, miért fontos ez számodra. Mit nyersz vele, miben lesz más az életed? Lehet, hogy magasabb bevétel a cél, de alaposan gondold át, hogy mire fogod költeni. Amíg a pénznek nincs helye, miért sétálna hozzád? Talán több kihívásra és fejlődési lehetőségre vágysz? Mire mész vele? Miért jó ez számodra? A kérdések segítenek abban, hogy mélyebb kapcsolatot alakíts ki a céljaiddal, és erősítik az elköteleződésedet.

Pontosság

Új évi fogadalom. Van, aki kézzel lábbal tiltakozik ellene … Az általános kijelentésekben a „szeretnék” szó szerepel, pl. szeretnék lefogyni. Így nem működik, ábránd marad. Ehelyett sokkal hatékonyabb azt mondani, hogy „minden nap 30 percet fogok sétálni, és hetente kétszer egészséges ételeket fogok készíteni”. A tudatos mágiában is hasonlóképpen kell eljárni: specifikus, mérhető és időhöz kötött célokat kell kitűzni. Ez segít abban, hogy ne csak álmodozz, hanem konkrét lépéseket is tegyél a vágyaid megvalósulása érdekében.

Képzeld, amikor a tanfolyamosaimmal először végigrágjuk a kívánságok megfogalmazásának témáját, hiába minden magyarázat, többen automatikusan használják a „szeretnék” szót. Persze, mikor leesik nekik, hogy hol is van a mondatokban a bibi, hatalmas nevetések szoktak lenni, de igazi AHA élményt okoz.

Amikor a megfogalmazásod elég pontos, írd le és tedd ki szem elé, így nagyobb a valószínűsége, hogy nem térsz le az útról. Használd a szertartásokat és a rituálékat, hogy segítsenek fókuszálni és fenntartani a motivációdat. Hiszen ugye a tudatos mágiáról beszélünk. Ahogy a fenti példákban láttuk, egy egyszerű kisebb technika is rengeteget segíthet abban, hogy összpontosítva a céljaidra koncentrálj. Előző cikkemben mutattam neked egy napi rituálét. Elkezdted használni?

Igazítás

Félrecsúszhat ám minden. Volt már olyan, hogy úgy érezted, „én nem ezt a lovat akartam”? Fontos, hogy rendszeresen felülvizsgáld és frissítsd a célokat. Alakítsd, pontosítsd, ha szükséges. Ez segít abban, hogy az energiáidat és erőfeszítéseidet mindig a megfelelő irányba tereld. Hetente szánj időt arra, hogy átgondold, mit tettél a céljaid elérése érdekében, és mit tehetsz még.

Úgy véled, nincs még kellő tudásod, hogy elkezdj gyertyázni? Használd a vizualizációt. Képzeld el részletesen, hogy már elérted a céljaidat, és éld át az ezzel járó örömöt és elégedettséget. Ez nemcsak motivál, hanem segít is abban, hogy az elméd és a tested összhangba kerüljön a vágyaiddal. A vizualizáció során csak a végeredményt lásd magad előtt. Az út a hétköznapok alakulásának felismeréseiből áll össze. Tehát az utat ne a vizualizációban, hanem a teendőid sorában tervezgesd.

Siker történetek

Vegyük például Timi történetét, aki úgy döntött, hogy a mágia segítségével megtalálja élete párját. Timi mindig is hitt a mágia erejében, de korábban bátortalan volt. Szerette a gyertyákat és a füstölőket, de nem igazán értette, hogyan működnek ezek a dolgok.

Egy nap azonban elhatározta, hogy változtat ezen, és elkezdte tudatosan alkalmazni a mágiát a mindennapjaiban. Reggelente egy egyszerű, de hatékony szertartást végzett: meggyújtott egy piros gyertyát (ami a szerelmet szimbolizálja), és fahéj illóolajat párologtatott (ami szintén a szerelemhez kapcsolódik). Miközben a gyertya lángjába nézett, elképzelte, hogy már megtalálta a nagy Ő-t, és milyen boldogok együtt. Emellett minden reggel elmondott egy pozitív megerősítést: „Megérdemlem a viszonzott szerelmet, és boldog vagyok a párommal.”

A harmadik nap után Timi észrevette, hogy mennyire megnyugtató és inspiráló ez a reggeli rituálé. Olyannyira, hogy néha nehezen akarta abbahagyni, ezért a negyedik napon beállított egy hét perces időzítőt, hogy ne csússzon el az idővel. Az eredmény? Nemcsak nyugodtabb és fókuszáltabb lett, de hamarosan több férfival is ismerkedni kezdett, hogy kiválaszthassa közülük azt, akit a legjobban kedvel. (Most állj meg egy pillanatra. mi jutott eszedbe? A nők többsége úgy gondolja, a férfi választ. A férfiak egy része pont így vélekedik a nőkről. Mi lenne, ha végre beleszólnál az alakulásba? Kölcsönösen válasszátok egymást, neked is van beleszólásod kivel, mikor, hol, hogyan…) Fontos észrevenned, Timi nem állt meg az első jelentkezőnél.

Azt is lásd, hogy Timi nem végzett nagy szertartást. Ám minden nap végezte a kis rituáléját és figyelt önmagára, alakítgatta a saját gondolatait, melyek a szerelem és a társ témájával kapcsolatosak. Félretette minden kétségét és a szerelemmel teli párkapcsolat lebegett előtte. Rengeteget beszélgetett Attilával, aki szinte a mentorává vált és mindig visszaterelgette a megfelelő útra.

A támogatás fontos

Ugye emlékszel Attilára is, aki Timi mentorává vált? Nélküle Timi még mindig csak vakargatná magát, hogy mi is van ezzel a mágia izével. Attila sokat tanult és nagy gyakorlattal rendelkezik, így kiváló segítője barátjának. Nincs kire támaszkodnod? Szeretnél mélyebbre merülni a mágia világában? Én lehetek a mentorod. Itt az ideje, hogy megnézd, Timitől hogyan haladhatsz gyorsabban, nem csak a szerelem tekintetében, hanem az összes életterületen. Nézd meg mit sajátíthatsz el a Sorsfordító Varázslatok Tanfolyamon. Nem véletlenül kapta ezt a nevet. Ömlenghetnék, milyen klassz felismerések és előrelépések születnek az alkalmakon, de inkább olvasd el a résztvevők véleményét.

Ezek a történetek mind arra emlékeztetnek minket, hogy a tudatos mágia nem csupán babona, hanem egy hatékony eszköz, amely segíthet abban, hogy elérjük a céljainkat és megváltoztassuk az életünket.Te kész vagy rá?

Gyakorlati feladat

Most, hogy megértetted, hogyan működik a tudatos mágia, itt az ideje, hogy bevesd.

  • Kezdd azzal, hogy leírod a céljaidat. Ne feledd, hogy ezeknek a céloknak specifikusnak, mérhetőnek és időhöz kötöttnek kell lenniük. Például: „Lefogyok három hónap alatt 5 kilót” vagy „Egy éven belül előléptetnek, megkapom az xy cég z pozícióját”. Hoppácska, súgok egy kicsit, hogy mindkettőben van egy kis defekt. Ha egy hónap múlva elolvasod a leírtakat, akkor mikorra is fog teljesülni a kívánságod?
  • Készíts egy cselekvési tervet. Ez a terv tartalmazza azokat a konkrét lépéseket, amelyeket meg fogsz tenni a céljaid elérése érdekében. Például, ha a célod az, hogy lefogyj, a cselekvési terved tartalmazhatja azt, hogy hetente ötször edzel, és minden nap egészséges ételeket eszel. Igen, jól látod, attól, mert bevetsz egy-egy varázslatot, a fizikai szinten is cselekvésekre van szükség. Tudod, a „gyertyázás” könnyíti és gyorsítja az utat, de helyetted nem tud tevékenykedni.
  • Állíts össze egy egyszerű rituálét, amely segít fókuszálni a céljaidra. Válassz ki egy gyertyát és egy füstölőt, amelyek szimbolizálják a céljaidat, és minden nap szánj rá néhány percet, hogy elvégezd a szertartást. Képzeld el, hogy már elérted a céljaidat, és mondj el egy pozitív megerősítést, amely erősíti az elköteleződésedet. A részleteit itt találod.

Például, ha a célod az, hogy lefogyj, meggyújthatsz egy zöld gyertyát (ami az egészséget szimbolizálja), és eukaliptusz füstölőt használhatsz (ami szintén az egészséghez kapcsolódik). Képzeld el, hogy már elérted az ideális testsúlyodat, és mondj el egy megerősítést: „Testsúlyom egészséges.”

  • Timi példáját követve tartsd észben, hogy a rendszeresség és az elkötelezettség a kulcs. Figyeld meg, hogyan változik az életed, a fogyás sem 5 perc. Vagyis, légy türelmes és kitartó. A tudatos mágia hatásai idővel és rendszeres alkalmazással válnak láthatóvá. Bízz a folyamatban, és tudd, hogy az eredmények nem jelennek meg azonnal. A kitartás és a következetesség kulcsfontosságú.  Ez hozzátartozik ahhoz az 5 alapfeltételhez, amit a tanfolyamon alaposan kivesézünk, mert enélkül nincs megvalósulás. A legnagyobb sikerek gyakran azokból a kis, mindennapi erőfeszítésekből származnak, amelyeket folyamatosan és szorgalmasan végzel. Azt se feledd, hogy minden a gondolataidnál kezdődik.

Összegzés

A tudatos mágia egy erőteljes eszköz, amely támogat abban, hogy irányítsd az életedet és valóra váltsd az álmaidat. A célkitűzés, a rituálék, nagy szertartások és a vizualizáció mind-mind olyan technikák, amelyek segíthetnek fókuszálni és energiát adni a vágyaidnak. Legyen szó karrierről, egészségről, párkapcsolatról vagy bármiről, amit el szeretnél érni, a tudatos mágia segítségével célirányosan formálhatod az életedet. Timi története inspiráló példa arra, hogy még egy kisebb mágia segítségével is bárki képes lehet pozitívan változtatni az életén. Most rajtad a sor, hogy kipróbáld és megtapasztald a varázslatok erejét a saját életedben.

 

Szeretettel:

Szuromi Éva

 

Ez is érdekelhet:

mágia ár-éték arány
sorsordító varázslatok ereje