,

A célok! Mit kell számba venned, mielőtt varázslásba kezdesz?

Van egy üzlet az utcában, ahol lakom. Amikor bemegyek, a boltos mindig azt kérdezi, hogy mit szeretnék. Mosolyt csal az arcomra, mert ezt reggelig tudnám sorolni. Nagyon sok álmom, célom, tervem van. Rengeteg elképzelés pörög a fejemben arról, hogy hová mennék nyaralni, mit szeretnék még megtanulni, de arról is, hogy miket fogok még neked cikkekben megírni. ? Van, amikor őrült tempóban éjjel-nappal dolgozom, hogy minden sikerüljön, utána pedig napokig pihenem az előző hajtást. Néha elveszek a rengetegben és csak vakarózom, hogy mihez is kezdjek, és nehezebben találom a kiutat, minden káoszosnak tűnik.

Számodra is ismerős lehet ez a helyzet, ezért ma azt tárgyaljuk meg, hogyan is kellene kezelni a céljaidat, hányra tudsz egyszerre megfelelően figyelni.

A vágyaid felsorolása

Húúú, ezt milyen sokszor mondtam már és még bőven fogom is! ÍRJ!!!! Ha nem veszed a fáradtságot arra, hogy szépen sorban számba vedd a terveidet, még a legapróbbakat is, akkor egy részét elfelejted, egy másik nagyobb részét pedig sosem fogod elérni. Ez az első és legfontosabb feladat, mert máshogy nem tudsz érdemben haladni. Szétszóródsz, hol ebbe, hol abba kapsz bele. Most mondanám, hogy ülj le és azonnal kezdj bele, de ez hosszabb időt vesz igénybe, így először olvasd el a továbbiakat. ?

A rangsor

Amikor előtted van egy felsorolás, tudsz fontossági sorrendet állítani. Célszerű 1-5 között pontozni, hogy melyik az, ami nagyon fontos számodra és melyik az, ami ráér. Közben figyelj oda arra, hogy milyen érzések mozognak benned. Az átnézéskor melyiktől áll fel a hátadon a szőr és hol érzel gyomorgörcsöt. Előfordulhat, hogy ezeket kötelesség tudatból, valakinek a nyomására vetted fel a listára és nem a Te kívánságod. Érdemes megcsillagoznod és kicsit később újra átgondolni, hogy tényleg szeretnéd-e megvalósítani. Nálam ilyen volt a doktori cím megszerzése és a nyelvvizsga. Utóbbinál rájöttem, hogy magát az angol nyelvet használni szeretném, rendesen megértetni magam és olvasni a szakirodalmat, aminek köze sincs a nyelvvizsgához. Az előbbiről pedig teljesen lemondtam, mert felfedeztem, hogy a mérnöki pályán nem kívánok tovább tevékenykedni. Ha alapos vagy és mersz őszinte lenni magadhoz, rálelhetsz hasonló mintákra a saját életedben is.

Tehát a rangsornál fontos, hogy miért is akarod azt a bizonyos álmot valósággá váltani, illetve, hogy mikorra szeretnéd mindezt.

A nagyság

A listádon szereplő álmok mindegyikét fel tudod tenni egy képzeletbeli mérlegre. Megnézheted a súlyát, vagyis, hogy melyikhez kell több energia befektetés, melyik a nehezebb, mi fog könnyedebben menni. Ezt is számozd meg 1-5 között. (Azt, hogy mi az 1-es és mi az 5-ös rá bízom.)

Nézzünk pár példát, bár úgy gondolom a nagyságok meghatározására magadtól is rájössz. Szóval, nem mindegy, hogy egy ház építésébe fogsz bele – mert az nagy –, vagy egy tetőtér beépítésébe – az mondjuk közepes –, vagy csak egy konyhafestést szeretnél – ugye ez kicsi. Adott esetben számodra lehet a konyhafestés is nagy, mivel egyedül szeretnéd csinálni és még sosem volt ecset a kezedben, azt sem tudod, hogyan állj neki, milyen festéket vegyél.

A nagyság meghatározásánál vedd figyelembe, hogy rendelkezésedre áll-e a kivitelezéshez szükséges összes információ, vagy valamit még meg kellene tanulnod, el kellene sajátítanod. Ebben az esetben a célok közé felkerül egy újabb pont, aminek hamarabb kell teljesülnie. Épp ezért mondtam az elején, hogy még ne kezdj el kapkodva írni.

Nézd át újra!

Amikor az első kívánságlistádat rangsoroltad, megnézted az egyes elemek nagyságát és kiegészítetted a szükséges további dolgokkal, már szépen sorba tudod rendezni az egészet. Itt jön az ízlések és pofonok rész. Én előre szoktam tenni azokat, amik a nagyobb falatokat képzik és fontosak számomra. Így megyek teljesen addig, amíg eljutok a 3-as 3-as részekig. Ami utána jön, az ráér és félretehető, hiszen nem olyan fontos és nem is olyan nehéz. Majd eljön annak is az ideje. Amikor épp nagyon ráérek, előveszem, de előtte nem pazarlom rájuk az energiámat.

Teszteld le, hogy nálad mi hozza a jobb eredményt. Ha a könnyebb és sürgőssel kezdesz, vagy más sorrendet alkotsz.

Van egy csomó nehéz és fontos, sürgős?

Nézzük azt, hogy mennyi ilyen célra tudsz egyszerre dolgozni. A befektethető energiád 100%. Ez ugye egyértelmű. Két variáció van, amit jó, ha szem előtt tartasz:

  1. Amennyiben egy célra fókuszálod ezt a 100%-ot hamarabb érheted el azt. Ez sem lesz teljes mértékben 100%, mert ugye ott vannak a kisebb, azonnalos dolgok, amilyen lehet akár egy nyaralás, vagy egy új cipő vásárlása, vagy egy vizsgafelkészülés, ami égetően a nyakadon van. A teljes energiamennyiségedből ezekre is fogsz „költeni”.
  2. Ha sokfelé elaprózod magad, akkor sokfelé megy kicsi energia. Tudomásul kell venned, hogy jóval lassabban lesz meg óhajod, nehezebben fognak jönni a sikerélmények és többször érezheted, hogy sosem valósul meg. Ha ezt választod, mindig tudatosítsd magadban a legapróbb sikereidet is, mert ezek fogják benned tartani a lelket.

Mit érdemes még tudnod?

Ne feledd, hogy amerre a figyelmed fordul, csak azzal tudsz foglalkozni és ez egyszerre csak egy! Sokszor mondják, hogy milyen jó a nőknek, mert egyszerre több felé tudnak figyelni. Megnézem azt, aki képes fél kézzel a fakanalat fogni, a másik kezével pedig épp bepakol a mosógépbe. Mindössze jobban tudjuk a dolgokat rendszerben látni és beosztani az időnket. Ennek a női és férfi agy működésbeli különbsége az oka. Ráadásul hátránya is van, mert ha 4-5 dolgot akarsz kontrollálni, tulajdonképp egyikben sem vagy ott. Figyeld meg, ha valakivel telefonálsz, érdemi munkát nem tudsz mellette végezni, vagy épp a vonal túloldalára nem figyelsz kellően. Ugyanígy van a célokkal is. Ha egyszerre túl sokat akarsz, igazából egyikkel sem törődsz rendesen.

Hogy jön ez a mágiához és varázslatokhoz?

Ha nem tudod, pontosan mi az elképzelésed, kapkodni fogsz és rendszertelenül munkálkodsz erre is, meg arra is. Egyik-másikat már el is felejted, majd kis idő elteltével újra előveszed a fiók mélyéről. A vágyaid felé küldött energiák nem lesznek folyamatosak, akadozni fognak. Nem csinálsz listát és nem rangsorolsz, súlyozol? Fogalmad sem lesz arról, hogy mihez kellene egy szertartás, rituálé, vagy mihez lenne elég egy kisebb lökés is. Honnan fogod tudni, hogy milyen irányokból kellene még egy kis támogatást összeszedned?

Kezd már világosabb lenni, miért fontos az írás? Akkor állj neki a listakészítésnek, foglalkozz vele többször is és 100-ig meg se állj! Hidd el, be fog indulni a fantáziád és talán még több is lesz. Csoportosítgasd őket, egyik-másikat nyugodtan merd kidobni a kukába, de amit tényleg akarsz, ne téveszd szem elől!

Szeretettel:

Szuromi Éva

ui.: Tudtad, hogy a Sorsfordító Varázslatok Tanfolyamon nem csak a mágia technikáit sajátíthatod el, hanem a célok pontos megfogalmazásáról és a rendszerszemlélet kialakításáról is beszélünk? Miden életterületet érintünk, így bárhol is legyen az elakadásod, bármi is legyen szíved legnagyobb vágya, tanulsz rá praktikát, hogy elérd!