Ismerd meg a varázslás tanulásának 7 kezdeti lépését!

mágia tanulása

Ebben a cikkben arról olvashatsz, hogy mik azok a fontos dolgok, amiket a mágia tanulásának, használatba vételének során érdemes legelőször elsajátítanod. Ez az a 7 pont, aminek alkalmazásával hihetetlen mértékben meggyorsíthatod a vágyaid megvalósulását, álmaid, céljaid elérését.

5 olyan alapető lépést mutatok be neked, amik a szürke hétköznapokban is a hasznodra lesznek. Odafigyelhetsz rájuk a munkahelyeden, egy baráti csevej alkalmával, de még egy nagyobb családi összejövetelen is. Vagyis a nap 24 órájában a rendelkezésedre áll, és bármilyen furcsa, vagy hihetetlen, de már 1-1-et most is használsz, csak ugye nem biztos, hogy úgy, hogy az a céljaid megvalósítását mozdítsa előre.

Két további lépés már mélyebb tanulságokra hívja fel a figyelmed. Ebből az elsőt, vagyis immár a 6. lépést talán könyvekből, netről is el tudod lesni, azonban a 7. lépéssel már nem biztos, hogy boldogulsz egyedül, hiszen szakirodalom is alig van. Ugyen nem véletlen, hogy az mondják, a mágia a „Titkos tanok tudása.

Tartozz azok közé, akik egyre tisztábban látják a varázslás hátterét!  Vágjunk is bele!

1. Alapvető Univerzális szabályok elsajátítása, melyek meghúzódnak a mágia mögött

Ha olvastad korábbi bejegyzéseimet is, már tisztában vagy azzal, hogy nem kell félned a varázslástól, hiszen milliónyi kisebb-nagyobb részét már most is alkalmazod. Ismételjük át a legfontosabbakat, ha kimaradtál volna az előzményekből. A gondolataidnak és az érzéseidnek rezgése, energiája van. Ez az energia a hozzá hasonlókat fogja keresni, azokkal lép kapcsolatba és e szerint fog alakulni az életed. Tehát tényleg nincs mitől tartanod, mert a gondolataid és érzelmeid a nap 24 órájában veled vannak, tehát a teremtés, megvalósítás alól nem tudsz kilépni. Ezeket érdemes megtanulnod oly módon irányítani, ami a javadat szolgálja. Bizonyára jó darabig Te sem voltál ezzel tisztában, azonban különböző koncentrációs gyakorlatok segítségével elsajátítható az, hogyan is uralkodj az agyad elterelő hadműveletein és a benned felmerülő negatív érzéseket, bosszankodáson, vagy bármilyen más belőled származó hátráltató tényezőn. A legfontosabb, hogy a célodra tudj figyelni, az legyen a fókuszod középpontjában, arra fordítsd a lehető legtöbbször az arcod és a lehető legkisebb mértékben foglalkozz az ettől elterelő dolgokkal.

2. Kívánságok pontos megfogalmazása

Képzeld! Az Univerzumnak tényleg van humorérzéke. ? Nekem is vannak olyan céljaim, amikre dolgozok, és a megvalósítás közben előfordul, hogy jó nagyokat nevetek magamon, vagy épp csodálkozva pislogok, mert „én nem is ezt a lovat akartam”. Ez miért is fordul elő? Mert ugyanabban a világban élek, mit Te és emberből vagyok én is. A nagy rohanó hétköznapokban kifelejtek ezt-azt a kívánságaim megfogalmazása közben. Akár nálad is kimaradhatnak dolgok. Vegyünk például egy lakás eladást. Az biztos, hogy tökéletesen meg tudod mondani, mennyit szeretnél bezsebelni, azonban általánosságban ott szokott a bibi jönni, hogy mikorra kellene az a pénz. Lehet, hogy azt szeretnéd, két hónap múlva meglegyen az összeg, még talán papírra is veted a gondolatokat, de ha 1 hét múlva megnézed, akkor még mindig azt látod, hogy 2 hónap múlva lesz eladva az ingatlan. Azaz sosem fogod elérni. Tehát a precíz megfogalmazás – ez esetben a pontos dátum – kiemelkedően fontos. Minden számodra lényeges információnak benne kell lenni a mondataidban, de nem eshetsz túlzásba és nem írhatsz A4-es oldalakat, mert akkor pedig túlzottan leszűkíted a megvalósulás lehetőségeit. Adj teret az Univerzumnak, és találd meg a megfelelő egyensúlyt! És mi van, ha elsőre nem sikerül? Na bummmmm! Semmi! Egyszerűen kiegészíted, vagy épp kiveszed azt, ami mégsem kell bele.

3. Összpontosítás

Az első pontban is említésre került, hogy a lehető legtöbbször a célodra kell figyelned. Abban a pillanatban, hogy elterelődsz, már nem arra megy az energiád, amerre szeretnéd. Képzeld el ezt úgy, hogy amerre nézel, csak azt látod. Vagyis. Hozok egy nagyon egyszerű példát ide is. Kigondolod, hogy szeretnél egy gyönyörű elegáns ezüstszürke kabátot. Eszedbe jut, hogy láttál is egy hasonlót a közeli üzletközpontban. Felkerekedsz, nyakadba veszed a várost, beérsz a boltok rengetegébe és elvarázsol a látnivaló. Szebbnél szebb nadrágok, ingek, blúzok, hopp! Kellene egy pár zokni, jól jönne egy új póló és egy pizsama is. Vásárolgatsz minden félét, majd ráébredsz, hogy az áhított kabátra már nem jut elég pénz. Vagyis jött mindenféle elterelő inger, aminek hatása alá kerültél. Nem hasonló ez ahhoz, mikor éhesen mész be az ABC-be és összevissza vásárolsz, hazaérve pedig rájössz, hogy pont a tej maradt le? Na ugyanígy elterelhet bármilyen nagyobb célod megvalósításától bármi, ha nem figyelsz eléggé és mindenfelé forgatod a fejed. Ne engedj ezeknek, mert sosem érsz el oda, ahová elindultál. 

Épp ezért a tanfolyamban nagy szerephez jutnak a konentrációs gyakorlatok, melyekkel talán mindfulness gyakorlatokként már találkoztál. Ezek segítenek elcsendesíteni folyamatosan közbeszóló gondolataid és még milliónyi előnyük, hasznuk van.

4. Hit és semlegesség

Most nem kifejezetten a vallásos hitről fogok neked pár szót ejteni, bár adott esetben az sem hátrány, ha van valami hasonló kapaszkodód. Viszont az sokkal meghatározóbb, hogy képes vagy-e önmagadban, a saját erődben és az Univerzum segítőkészségében hinni. Ha folyamatosan az lebeg előtted, hogy Te mire nem vagy képes és neked már mi minden nem sikerült és amúgy is ott van a külső befolyás, mert az anyukád, az apukád, a tanáraid ezt és azt mondták, akkor az eddig belefeccölt időd és energiád olyan, mit a veszett fejsze nyele. Tulajdonképp ellene mész a szíved vágyának és megmagyarázod, hogy miért nem fog létrejönni. Hidd el, hogy bármire képes vagy. Még bizonyítékod is van rá, hiszen az eddig életedet is a saját teremtő képességeddel hoztad létre, csak nem biztos, hogy bárki is szólt neked, épp mit csinálsz. Tehát le a negatívumokkal, „az erő veled van” én meg maximum szaladok utánad a kulaccsal. :D Hogy jön ide a semlegesség? Lehet, hogy nem a legjobb szót választottam. A lényeg, hogy mások által ne hagyd magad befolyásolni. Tudod, a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve. Persze ne forgasd ki a szavaimat, biztosan vannak a Te életedben is tökéletes segítőtársak, vagy ha mégsem, higgy benne, hogy lesznek! ?

5. Türelem

Jajjj! Mi lenne, ha egy csettintésre megváltozhatna körülöttünk minden? „Isten ments” ettől! Mindenki éjjel-nappal csak csettintgetne, mert épp nem tetszik neki az, ami van, mert meggondolta magát, mert újabb izé kell, mert már mégsem kell. Belegondoltál már abba, hogy ha azonnal – vagy legalábbis nagyon gyorsan – megvalósulnának a vágyaid, mi történne, ha „véletlenül”, hirtelen felindulásból azt kívánnád, törjön el a főnököd keze-lába. Aztán meg járhatnál hozzá ápolni a mérhetetlen lelkiismeret-furdalásod miatt. Ugye, hogy nem olyan tuti? Ahhoz, hogy a gondolataidból, érzéseidből fizikai dolgok, események születhessenek, időre van szükség. Ehhez kell az említett türelem. Járni sem két pillanat alatt tanultál meg, sőt, az evőeszköz használatának elsajátítása sem pár perc volt. Ráadásul a kést jó sokáig meg sem kaptad. ? Így van ez az álmokkal is. Míg beindulnak a folyamatok, legalább csiszolgathatsz az elképzeléseiden. Olyan ez, mint a gyémánt. Ha elég kitartó vagy, a legszebb darab lehet a kezedben. (Itt zárójelben megjegyezném, ha konkrét mágia praktikákat sajátítanál el, ott sem a mély vízzel kell kezdened. Először a számok, aztán az összeadás-kivonás, majd az osztás-szorzás, utána jöhetnek az egyenletek, majd egyre bonyolultabb és nehezebb dolgok. Minél többet gyakorolsz, annál ügyesebb leszel, annál gyorsabban megy minden.)

6. Kiegészítő technikák alkalmazása

Akár Vonzás Törvénye, akár a Titok c. film/könyv alapján íródott további könyvek, akár a varázslás fogta meg a fantáziád, mindenhol vannak apróbb turpisságok, amivel felpörgetheted az események menetét. A mágiában is vannak kisebb praktikák, amiket lehet alkalmazni. Ilyen lehet egy-egy megfelelő színű gyertya meggyújtása, egy-egy kisebb szimbólum alkalmazása, egy-egy jelenet eljátszása, melyről már akár a videómban is hallhattál. Ezek bevetésével tulajdonképp a belőled kiáramló rezgéseket, energiákat erősíted fel. Ha rendszeresen használod, egyre több energia megy a célod felé, így még az összpontosításod is biztosabb lábakon áll, de közvetve a hitedet is erősítheted. Megint egy újabb pont, ami segíti a célod gyorsabb elérését. Van ennél nagyobb nyereség?

7. Szertartások készítése

Hopp! Szertartás.?! Na ez mi is? Ha már mágiáról és varázslásról beszélünk, ez az egyik alapvető technika a szertartás, ami a kezedben lehet. Miért hívjuk így? Mert szertartásosan rákészülsz a vágyad létrehozására, ráhangolódsz a tested lehető legtöbb porcikájával és kihasználod az eszközökben rejlő lehetőségeket, nem is említve azt, ami benne lakozik és talán még csak most kezded felfedezni.

Na akkor térjünk is rá, hogy hogyan is néz ki a szertartás. Biztosan hallottad már, hogy a színeknek is van rezgése. A pirosat és a rózsaszínt például a szerelemhez társítjuk, míg a zöldet az egészséghez, a pénzhez, vagy akár a sikerhez is. A célnak megfelelően egy úgynevezett oltárt alakíthatsz ki, alkalmazhatsz különböző színű terítőket, gyertyákat és bármilyen más odaillő szimbólumot. Kiaknázhatod a Föld, Tűz, Víz, Levegő őselemekben rejlő hatalmas energiákat, melyek tovább fokozzák a célod gyors megvalósulását és még számtalan lehetőségre alapozhatsz. Tehát igen, a kiegészítő technikák alkalmazásától van még egy nagyobb lépés, ami még nagyobb nyereséget hozhat a konyhádra. Ezeket is el tudod sajátítani pontos magyarázatok kíséretében a Sorsfordító Varázslatok Tanfolyamon.

Nézzük a teljes képet!

Az első 5 pontot ki tudod használni a „szürke hétköznapokban”. Az eszedbe tudod tartani a munkahelyeden, ha egy baráti csevegésre ülsz össze, vagy ha egy nagyobb családi rendezvényen vagy. Ez körülbelül az, amikor kézzel-lábbal eszel. ? A 6. ponthoz már nem árt némi szimbólum ismeret. A neten is találhatsz ehhez megoldásokat, de jó, ha tudod, mint miért alkalmazol. Mint jelképez a kör, a háromszög, a különböző színek, vagy akár a fűszernövények. (Ezt utóbbi a boszorkányság praktikáihoz tartozik, a tanfolyamon törekszünk a legegyszerűbb kivitelezésre, így mondjuk fűszereket nem alkalmazunk. Miért hagyjuk el? Gyere és megtudod!). Itt kapod meg az evőeszközöket. Innen a következő lépés ugye a kés. Ez a szertartás. Ez a 7 pont az, amikor elkezded megtanulni, hogyan vágd fel a cordon bleu-t és juss el ügyesebben a a közepéig, hogy ki tudd bányászni a fincsi sajtot.

Ha kutattál már a neten, vagy próbáltál a témában könyveket beszerezni, észrevehetted, hogy nem igazán találni valódi szertartásokról szólót. A kés már lehet veszélyesebb, a hozzá nem értés okozhat nagyobb galibákat. Épp ezért érdemes inkább tanfolyamon megtanulnod, hogy pontosan hogyan is kell alkalmazni, vannak-e előírások, vagy szabályszerűségek, hol bújhatsz ki alóluk és hol nem. A szertartások már jóval nagyobb energiákat mozgatnak meg, hatásuk jóval tovább tart, így a lehető legkönnyebben jöhet a siker, ha az előzőekben felsoroltakat sem felejted el. ? (Látod, hogy itt még nem kaptál kést? Miért lehet ez?)

Szeretettel:

Szuromi Éva