A nagy kérdés: tapasztalat vagy illúzió?
[PKT 2. rész]

Üdvözöllek a PKT 2. felvonásában! Vigyázat! Hosszú sorok következnek, csak türelmeseknek és szerelemre vágyóknak ajánlott! ?

Az 1. részben a csalódásokról beszéltünk. Ez is egy érzelmi sérülés a sok közül, melyeket már pici babakorunktól gyűjtögetünk, mivel nem jellemző, hogy bárkit is megtanítanának ara, hogyan kezelje, mit kezdjen velük. Ennek köszönhetően jutunk el addig, hogy bár próbálkozunk megoldani párkapcsolati problémáinkat, mégsem sikerül.

Volt egy házi feladatod: sorold fel, hogyan bántottak meg eddigi partnereid és ki miben hibás. Ki, hogyan okozott neked csalódást? Leírtad, mit gondolsz általában a nőkről / férfiakról / párkapcsolatról? Mindenképp szakíts rá időt, mert ez a kiinduló alap. Ha a fejedben megvan, egyrészt azért nem elég, mert apránként csiszolódhat a véleményed, átformálódhat. A változásokat később nem tudod nyomon követni, nem lesz sikerélményed. Na meg azért sem, mert ebben a részben újabb feladat vár, ami az előzőre épül.

Szeretnél végre szerelemmel teli párkapcsolatot? Akkor cselekedj!

Miről tanulsz ma?

Elsőre ijesztőnek tűnhet még belegondolni is a régi sérelmekbe, fájdalmakba. Nem is kell feltépkedni a hegeket, elég, ha a mostani problémáid összegzed. Talán egy kész labirintusnak fogod érezni, de ez jó! Most megnézzük, hogyan találhatsz ki az útvesztődből, mi szükséges a változás eléréséhez, a haladáshoz az áhított párkapcsolat felé. Vajon ez egyeseknek miért könnyebb, másoknak miért nehezebb? És tudod, miért ne higgy senkinek, magadnak és még nekem sem? Ezeket is elárulom!

(Bár a PKT sorozat azoknak készült, akik kifejezetten a párkapcsolattal bajlódnak, bizonyos részeit kisebb módosításokkal más problémák megoldására is rá tudod húzni.)

Következzen a tervezés 2. lépése

Bármilyen feladatról, probléma megoldásáról legyen szó, az 1. lépés ugye az, hogy a kiinduló helyzeted tökéletesen tisztán lásd. Ez a fenti lista. A 2. lépés, hogy a listát módszeresen megvizsgáld. Ehhez tudnod kell, mit keress benne, mire kell figyelned. Akkor nézzük!

Ha újra átfutsz saját véleményeden a nőkről / férfiakról / párkapcsolatokról, egyértelműen kirajzolódik előtted, hogy milyen az alapvető hozzáállásod. Nézd csak meg, hogyan fogalmaztál? Mennyi negatívumot soroltál fel? Ha túlságosan rossz szájízzel gondolsz az emberekre, a kapcsolatokra, sok elrettentő példa van előtted, akkor hogyan is akarsz egy klassz kapcsolatot? Fordítsd el végre a fejed, tekints az ellenkező irányba, hogy felfedezhesd az élet fantasztikusan szép oldalát is! Olyan megerősítéseket kell keresned, ahol a nők és férfiak szuperek, a párkapcsolatok pedig csodálatosak. Ha legalább 1-1 ilyet találsz, már elég ahhoz, hogy beindítson egy hullámot és még többet vegyél észre. Ez a mágia nyelvén annyit jelent, hogy más irányba helyezed a fókuszt, másfelé megy az energiád, tehát visszaigazolást találsz arra, hogy igenis léteznek más tapasztalási lehetőségek. Nem csak arról szól a világ, amit eddig megfigyeltél.

Ha már tapasztalás, akkor jöjjön az illúzió

Előző soraimra rögtön reagálhatsz úgy, hogy „de hát én azt tapasztaltam…”. Ha megnézed a sérüléseidről, csalódásaidról írt papírkádat, és megfigyeled, kit, miért hibáztatsz, rájössz, hogy általában kifelé mutogatsz. Nincs ezzel semmi baj … egy ideig. ? Mindenki így indul. Azonban már az előző levelemben is írtam, a kulcs ott van, hogy minden belőled indul ki, bármilyen nehéz ezt elfogadni. A külvilág számodra egy tükör, ami megmutatja, mit kellene módosítanod, hogy végre azt érd el, amit szeretnél, nem az ellenkezőjét. Alapjában véve senki nem hibás semmiért, senkiben nem is kellett volna csalódnod.

Kezdjük el újra. Már babakorodban megsérülsz, majd jön a további érzelmi bosszúságok gyűjtögetési folyamata. Egy idő elteltével már kivetítgeted magad elé a negatívumokat „biztos ez lesz, biztos az lesz…”. Ugye tudod, hogy létezik saját teremtő energiád? Ennek köszönhetően a nem kívánt dolgok, amiket jó sokszor elmondogattál, meg is valósulnak, mindössze azt mutatva számodra, hogy:

  • VEDD MÁR ÉSZRE, tényleg MEG TUDSZ TEREMTENI BÁRMIT, a saját sorsod a kezedben van;
  • nézz már más irányba, mert nem jó úton haladsz, lásd meg, hogy van más valóság is.

Na! Hát pont ezért mondom, hogy ne higgy senkinek, még magadnak sem, nekem sem! A tapasztalataid csak egy irányból jöttek eddig, hát próbáld ki, milyen a másik irány, így új felfedezésekre tehetsz szert! És Itt már beláthatod, ha a társadra mutogatsz, valójában önmagadra mutogatsz, mert Te hoztad létre a helyzetedet. Fura körforgás igaz? Amit tapasztalatnak hiszel, az egyben illúzió is. Megtalálhatod eddigi állításaidnak az ellenkezőjét.

Mi szükséges a változtatás eléréséhez?

Leginkább a nyitottságod és a bátorságod kell.Elengedheted azokat a sérelmeket, amiket eddig felsoroltál és jól az eszedbe is vésted. Itt jön a kérdés, ez miért megy valakinek könnyebben, másnak pedig nehezebben. Szeretjük nyalogatni a sebeinket, szeretünk ücsörögni a kakiban és várni, hogy majd valaki megsajnál minket, jön, kihúz, segít. Aki csak ezeket a csodákat várja, annak nehéz a kivezető út. Tehát bátornak kell lenned. Mi segíthet? Az írásaidat megnézve, minden nem tetsző dolgot kérdőjelezz meg, hogy tényleg igazad van-e. Lehet, hogy nem jó szemszögből nézted a dolgokat? Alakítsd át az elképzeléseid! Nyert ügyed van, amikor látod, hogy mit nem akarsz, már csak az kell meglátnod, hogy mit akarsz helyette. Ezek a megkérdőjelezések pont azt szolgálják, hogy kikerülj az illúziókból és átvedd az irányítást.

Mutatok pár példát:

  • Mindenki elválik körülöttem. – Van olyan házasság, ahol boldogságban és egyetértésben élnek.
  • Az összes férfi csalfa. – Vannak hűséges férfiak is a világon.
  • A nők többsége csak a pénzre hajt. – A nőknek is fontos a boldogság és a szerelem.

Kezded érteni?

A csalódásaid kicsit már más tészta, mint az általános meglátásaid, mert a kiinduló pont ki tudja, hol lehet. Ne is ezeket kutasd, inkább mentsd fel a jelenlegi és volt társaid „bűneik alól” és emészd meg azt, hogy a fentiek, az szokásos gondolataid miatt kerültél épp abba a helyzetbe, amit az Ő viselkedésük által kaptál. Ha nem akarsz tovább sérülni, mit szeretnél helyette? (Bele lelet bonyolódni mindenféle mély elemzésekbe, vizsgálni minek mi az oka, de jelenleg erre semmi szükséged!)

Látod, hogy nem is olyan nehéz a kezdeti 1-2 lépést megtenni? A megfogalmazásokon nagyon sok múlik. Ha mindig abba az irányba megy az energiád, amit nem akarsz, attól még a helyzet nem fog változni. Tudnod kell, hogy mi a cél, és most épp az ellenkező irányba nézel.

Összefoglalás

  1. Lásd meg, hol tartasz most, mi a kiindulási alapod.
  2. A negatívumokat írd át pozitívumokra.

ÍRJ! Csak úgy nézhetsz szembe a dolgaiddal, ha azt nem csak átvitt értelemben, hanem szó szerint is látod magad előtt. Tényleg ne késlekedj, ne tologasd magad a feladatokat! Csüccs, papír, toll vagy egy dokumentum! ÍRJ!

Ennyi a lényeg. ? Ja, hogy erről ilyen hosszan sikerült írnom? Annyi mondanivalóm lenne még, de a következő levelemben fogom folytatni.

A PKT 3. részében – mely pénteken érkezik hozzád – nagyító alá helyezzük a szerelmi mágiát – ha már ez a szakterületem ? -, ezen belül pedig a szerelmi kötés legnagyobb buktatóját. Tervezésről beszéltük eddig, ezzel is folytatjuk, misztikumok nélkül a logikára építve fedezheted fel a titkokat. Benned is ott van minden képesség, minden lehetőség, ami a csodás, varázslatos párkapcsolat eléréséhez szükséges, mindössze felszínre kell hoznod és meg kell értened a rendszert.

Ha többre is kíváncsi vagy egy cikksorozatnál, gyere el a Tükrök és Trükkök interaktív párkapcsolati előadásra, ahol az elméleti alapokon kívül apróbb technikákat is elsajátíthatsz, lesz „Húzás” és Meditáció is.

Találkozunk pénteken a 3. részben! Addig is varázslatos napokat kívánok!

Szeretettel:

Szuromi Éva