Adventi üzenet
1. rész

adventi üzenet 1

Sokat töprengtem azon, mi is lenne a legpraktikusabb, leghasznosabb karácsonyi mondanivaló. Egy kis szerelmi praktika, párkapcsolati tippek?  Családi jókedv és derű? Pénzügyi kisokos, ha már úgyis kiköltekezzük magunkat az ünnepek alatt? Nem jutottam dűlőre, hiszen mindegyik időszerű, ráadásul fontossági sorrendet sem lehet állítani, mert ugyanolyan súlyt nyomhatnak.

Fontossági sorrend… és már meg is álltam. Ma egy olyan üzenetet hoztam Neked, mely egyik tanárom jóvoltából jutott el hozzám.  Bár a levél az első adventi vasárnapra érkezett, a témája mindennap aktuális mindenki számára. Lépj ki egy kicsit a napi rutinból, a toábbi sorok olvasása közben pedig elmélkedj a saját életed fontossági sorrendjén! ?

„Szeretett Ember,

elfoglaltnak és nyugtalannak látlak Téged ismét, modern, civilizált ember. Tevékenységeiddel, cselekedeteiddel igyekszel teljesíteni a külvilág elvárásait. Olybá tűnik, hogy különösen ebben az évszakban az életed mindinkább felgyorsul, hogy ezzel még a szokásosnál is jobban eltávolodj önmagadtól.

Oly csodálatos az, szeretett Ember, ami a kreatív szellemed hatására létrejön, de gyakran látom, hogy az általad létrehozott világ kezd elfogyasztani téged. Légy tudatában annak, hogy többnyire egy olyan világban élsz, amelyet te magad teremtettél. Egyre inkább felél téged ez a világ, ahelyett, hogy Te magad élnéd az életet, ami neked adatott.

Csak te, modern ember, aki ebben az ember által készített mesterséges világban él, tudod felismerni, hogy olyannyira élettelen környezetben élsz, hogy nincsen maradandósága. Arra kérlek, szeretett Ember, hogy lásd meg ezekben a napokban a valódi élő életet, amely ott van körülötted gyönyörű határtalan sokféleségében, és veled együtt növekszik és bontakozik ki egyre inkább.

Nem a természet adta neked a kertet, amely által mindent meg tudsz termelni, amire szükséged van? Érezd a természet erejét, ami mindig is ott volt. A Te csodálatos emberi tested is belőle jött létre, a természet a te igazi Anyád. Csak általa élsz, létezel. Ő az egyetlen valódi, aki soha nem fog eltávozni, nőni fog és fejlődni.

Használd ezt a napot az első gyertyaláng felfénylésekor arra, hogy újra emlékezz a Te valódi Anyádra. Szentelj neki figyelmet és adj neki hálát, amiért mindennel bőségesen megajándékoz. Válj újra a természet valódi részévé. Ne tagadd tovább a származásod, olvadj össze a valódi természetes élővel, amely körülvesz téged és együtt növekszik az életeddel.

Áramolj ebben az évszakban a természetes élet lassúságával és kezdj el magadra találni. A te világodban csak még többet veszítesz magadból. Használd, amit megteremtettél, de ne veszítsd el magad benne. Legyen a születésnapom ebben az évben a tiéd is. Ébredj fel és ismerd fel magadat mint tökéletességet, beágyazva egy élő, örök univerzumba, amelyből minden élet kialakult.

Légy áldott, szeretett Ember!”

Tom Peter Rietdorf közvetítésével az „Égiektől”

Gondold végig, neked mit mond ez a fenti pár sor!?. Mennyire hajtós a december a munkahelyeden? Ott is mindenki épp most akar mindent bepótolni lezárni? Hány boltot jártál be az elmúlt hetekben karácsonyi ajándékok után? Milyen nyomást tesz rád ez a készülődés így az év vége felé közeledve? Eldobod már az agyad a közlekedésben kialakult dugóktól? Mennyit bosszankodsz mindezeken?

Mi lenne, ha most pár pillanatra abbahagynál mindent és kicsit más szemmel kezdenéd nézni a körülötted lévő világot?  Nálad mi a fontossági sorrend? Karácsony és meglepetések ide vagy oda, szerintem a legnagyobb örömöt minden ember életében az hozhatja, ha nyugalomban és békében tud időt tölteni, akár más emberek társaságában is. Ezt az időt építő, szórakoztató programokkal fűszerezheted meg.  Mi lenne, ha fognád magad és szeretteiddel együtt – vagy épp pont nélkülük  ? ? – kimennél a természetbe és csak úgy, egy kicsit gyönyörködnél a kopasz fákban, a földben, vagy bármi másban. Öltözz melegen és ne legyen kifogás! Itt épp esik a hó. Ez számomra mindig varázslatos. Kár, hogy ilyenkor nem lehet kiülni a laptoppal egy padra és ott írni a cikkeket. ? Tényleg az a legfontosabb, hogy kinek mit kell még megvenni, mit kell még mindenképp elintézni? Lehetséges, hogy ha kicsit kimozdulnál a megszokottakból, sokkal könnyebben menne minden?

Mennyire szoktál örülni a karácsonyfának a lakásban? Ilyenkor beviszed magadhoz a természetet. A szobanövényekkel pont ugyanezt teszed. Észrevetted már, hogy amikor ezekkel foglalkozol mennyire feltöltenek? Hát hajrá! Adj most magadnak még több töltekezési lehetőséget! Vedd a bakancsod és nyomás sétálni! ?

Szeretettel:

Szuromi Éva

A cikksorozat további részei:

Adventi üzenet 2. rész

Adventi üzenet 3. rész

Adventi üzenet 4. rész