Tízmilliószoros önismeret a vágyakon keresztül

Fúúúú, 10milliószoros nap!!!! De jóóóó!!!! Talán erre gondoltál Te is, amikor reggel felébredtél és lelkesen vetetted bele magad a mai napba. Bízom benne, hogy boldogan várod, mi is fog történni, terveket szövögettél, hogy mit is fogsz ma megvalósítani, hiszen sokszoros támogatást kapsz a céljaid, vágyaid eléréséhez. De tudod-e, hogy mit ünnepelnek a buddhisták ezen a napon?

Lhabab Düchen, vagyis a mennybemenetel napja

Elérkeztünk az év 4. Tízmilliószoros napjához. Minden ilyen tízmilliószoros nap, buddhista ünnep. A tibeti hagyományok szerint úgy tartják, hogy miután Buddha átadta tanításait az embereknek, három hónapra felment a mennybe, az Istenek közé, hogy számukra is átadja azokat, majd visszatért onnan a Földre. Részben tette ezt azért, hogy anyját megszabadítsa, jóságát viszonozza, amiért segített neki kiszabadulni az élet körforgásából, a Szamszárából. Édesanyja iránti hálája jeléül igyekezett elérni, hogy ő – és mindenki más – jobb helyre születhessen újjá.

Mire használd a mai 10millószoros nap energiáját?

Ha már a fenti sorok a háláról árulkodnak, Te is fejezd ki mindenkinek a háládat. Mondj köszönetet azoknak, akik segítenek haladni az utadon, bármilyen szempontból előremozdítják az életedet, vagy tettek érted valami kedveset. Ne feledkezz meg azokról sem, akik bosszúságot okoznak számodra. Ők a legnagyobb tanítóid, hiszen megmutatják, miben nem vagy a helyeden, min kellene változtatnod. Az ő segítségük szükséges ahhoz, hogy megértsd, mi is működik benned, a tudatalattidban, így ezen dolgok, helyzetek mély megismerésével, az általuk hozott felismerésekkel óriásit fejlődhetsz az önismeret területén.

A fejlődés lehetőségei az álmaid, vágyaid segítségével

Ne csak a hálával, a jó cselekedetekkel foglalkozz. Lépegess előre a fejlődés lépcsőfokain Te is, úgy, ahogyan azt Buddha is tette. Bármilyen meglepő, a céljaidat is tudod ilyen szempontból használni. Többször hallottam már, hogy bizonyos emberek úgy tartják, az álmok, vágyak „gyarló emberi mivoltunkból” származnak. Én úgy vallom, ezek adják a fűtőanyagot életünk kazánházában. Ha foglalkozol velük, célokká válnak, amik előre mozdítják az életed, értelmet adnak neki.

Remélem már van listád arról, hogy miket szeretnél elérni, milyen dolgokra, élethelyzetekre vágysz. Ha nincs, a lehető leghamarabb kezd el leírni, készíts legalább egy felsorolást, mert ha tovább olvasod a cikkemet, ezzel fogsz dolgozni. És amúgy is megéri! ;)

No! Most haladj rajta végig a következő szempontok alapján:

  1. Állíts fel fontossági sorrendet! Ebben semmi új nincs igaz? Hiszen csak tudod, hogy melyik az, ami nélkül nem tudsz enni és aludni. Melyikre vágysz szívből annyira, hogy mindenképp ki akarod pipálni? Valószínű ez a legfontosabb és legnagyobb álmod, amiért a legtöbbet kell dolgoznod. Alaposan gondold át, hogy ennek az eléréséhez mire van szükséged. Miért nem sikerült még eddig? Mit kellene még megtanulnod, min kellene változtatnod, hogy végre elérd? Mikorra akarod realizálni? Írj mellé egy dátumot!
  2. Most keresd meg azokat, amiket gyorsabban elérhetsz, amik nem olyan túl nagy falatok. „Falatok”, igen, mert ezek lehetnek a jutalom falatkáid, míg a nagy célodon dolgozol. Ahhoz, hogy ne menjen el a kedved mindentől, szükséged van kisebb, könnyebben megvalósítható álmokra, amik tartják benned a lelkesedést. Ha egy-egy ilyet elérsz és kézzel foghatóvá teszed, végre átéled őket, megadják a visszaigazolást arra, hogy neked is sikerülhet bármi. Ezek az apró lépések lesznek a segítségedre abban, hogy erősödjön a hited. Foglalkozz rendszeresen ezekkel is, de ne téveszd szem elől a nagy kihívásodat sem!
  3. Jöhetnek azok, amik landoljanak a kukában! A felsorolásodból mit tudnál kidobni? Mik azok az elhanyagolható álmok, vágyak, amikre valójában nincs is szükséged? Társadalmi nyomásra, megfelelési kényszerből, vagy kötelességtudatból írtad le ezeket? Valóban vágysz rájuk? Tényleg a Te céljaid? Nézz a tükörbe és merd bevallani magadnak, ha csak az irigység vezérel. Semmi gond ezekkel sem! SŐT! Megmutatják, hogy milyen „negatív” erők működnek benned. Ha hajlandó vagy a haszontalan célokat megfordítani az előnyödre, óriásit teszel önmagadért. Hogyan? Gondold át újra, miért is akartad ezeket eddig megvalósítani és mit is szeretnél helyettük. Mire lenne szükséged, hogy elengedhesd őket? Több önbizalomra, több tudásra, erősebb hitre? Mindezt megszerezheted, ha hajlandó vagy arra, hogy a kívánságlistád ezen részét egyszerűen kidobod. Szorongsz még a gondolattól is? Csak próbáld ki, milyen érzés utána! (A kukából még mindig kigubizhatod a papírkádat. ;) )
  4. Maradt valami, amit nem jelöltél be? Akkor utolsó lépésként gondolkodj el azon, mit üzenhetnek a számodra.

Akkor összegezzük!

Bármin is dolgozol a 10milliószoros napokon, vagy bármely más napon, az eredmény nem fog elmaradni. A céljaid pontosan tükrözik a belső valóságodat, így mindenképp vesd papírra őket, hogy szembe tudj velük nézni. Elemezd, mi, miért fontos, mihez szükséges több idő, több tudás, több információ. Ezek a nagy célok, amibe több energiát kell fektetned, és amikért érdemes tanulnod új dolgokat, beszerezned új információkat. Azért, hogy ne menjen el a kedved, és ne csak a munkáról szóljon az életed, a kisebb, könnyebben elérhető céljaid legyenek a jutalmak. Amikre nincs szükséged, azokkal ne foglalkozz, ne erőltesd magadra, mert csak lehúznak energetikailag, de egyúttal megmutatják azt is, miért nem érted el eddig a nagy céljaid. Kinek, milyen elvárása alapján akarsz megfelelni? Miért? Tényleg megszabadulnál ettől a vágytól, vagy még nem állsz készen, hogy letedd? Talán mindez nem az önismeret felé vezet? Közelebb kerülsz önmagadhoz, a belső, tiszta énedhez és leteheted a személyiséged már elavult részeit, amire már nincs szükséged. Milyen úton haladnál tovább?

Ne felejtsd el, merj kérni! Nem csak az Univerzumtól a környezetedtől is! Lehet, hogy épp olyan ember nyújt neked segítő kezet, akiről eddig azt gondoltad, ellenséges veled. Épp ezért legyél hálás, még ellenségeidnek is, mert megmutatják, tükrözik számodra, hogy miben tudnál változni. Az elfogadás minden téren előrelépést jelent!

Szeretettel:

Szuromi Éva

ui: Tudj meg minél többet a Tízmilliószoros napokról! Olvasd el a témában írt cikkeimet!