Átkok, rontások

Az átkok és a rontások elsőre félelmetes szavaknak tűnnek, ezért ezt a témát négy szemszögből is érdemes boncolgatni.

Az egyik része, hogy saját magadat is megátkozhatod „véletlenül”. Ha folyamatosan magadra vonatkozó negatív tulajdonságokat ismételgetsz, tulajdonképp magadra teszel rontást. Bár ez általában nem szándékos, de okozhat mélyebb problémákat. Gondolj bele, hányszor mondogatod, hogy valamire nem vagy képes, vagy valami úgysem sikerül stb. Így magad elé gördítesz akadályokat, ráadásul senki mást nem hibáztathatsz értük.

A második része, amikor valaki mástól hallod ismétlődően a negatív kifejezéseket. Ezzel ő „átkoz” el téged és megerősíti benned, hogy olyan vagy, amilyennek ő lát. Pedig mindenki a saját szemszögéből ítél meg helyzeteket, lehet, hogy nincs is igaza, te azonban magadra veszed ezeket.

A következő lehetőség, hogy szándékosan akarnak ártani neked. Te nem tudsz róla, de valamilyen mágia által kívülről megakadályozzák az előrehaladásodat. Működésképtelenné teszik egyes életterületeidet. Ezt nehezebb észrevenni, sokszor rejtve marad előttünk, csak azt tapasztaljuk, hogy hiába küzdünk, sehogy sem alakulnak jól a dolgok.

Az utolsó kettő pedig – amit én kifejezetten fontosnak tartok –, hogy ne feledkezz meg az önvédelemről és a haragodról sem! Nézzük most az utóbbit. Ha valakire mérges vagy, és erőteljesen, vagy gyakran elküldöd melegebb éghajlatokra, ezzel te is megátkozod őt. Blokkokat hozhatsz benne létre, még ha nem is teljesen tudatosan teszed. (Ez a második eset fordított felállásban.) Illetve fordulhatsz másokhoz segítségért, ha valakiről tudod, hogy ártani akar neked – ez számít a jogos önvédelem kategóriájába. Meggátolhatod ezt a tevékenységét, vagy saját maga ellen fordíthatod, úgymond visszaküldheted neki, mint a postán az át nem vett csomagot. Fontos, hogy nem minden esetben állhatsz jóindulatúan a másik félhez és igenis szükség van arra, hogy bizonyos helyzetekben kiállj magadért, megvédd magadat, a vagyonodat, a szeretteidet, vagy bármit a környezetedből az ártó szándékú emberektől.

Szeretettel:

Szuromi Éva