Bakancslista – A vágyak mindenek előtt

Sokan álmodoznak arról, hogy majd ezt és azt véghezviszik, ide vagy oda eljutnak, ilyen és olyan lesz az életük. Ezekből általában nagyon ritkán lesz megvalósulás. Megmaradnak a gondolatok szintjén, szép képekben, vagy még abban sem, mert egy idő után elhessegetik maguk elől.

A probléma abból ered, hogy az emberek nem veszik komolyan saját magukat és nem indulnak el ezek felé az álmok felé. Többségük már olvasott különböző könyveket, elmélkedett arról, hogyan is kellene belevágni a létrehozásba, de mégis ugyanott tart. Csak ábrándozik. Az oka, hogy bár a tudásuk megvan, de nem alkalmazzák a gyakorlatban. Arra várnak, hogy történik valami “csak úgy”, MAJD akkor elindulnak a vágyaik felé. Újabb és újabb könyveket olvasnak, esetleg már egy tanfolyamra is elmennek, de minden marad ugyanúgy. A külvilágtól várják a megoldást, pedig csak Ők változtathatnak az életükön! Amíg csak ülnek, nem is fog történni semmi!

Ha Te is ebben a cipőben jársz, gondolkodj el azon, mit is kellene TENNED!?. Mindössze egyetlen dolog hiányzik: nem lépsz. Mozdulj meg végre! Szánd rá az idődet, ugyanúgy, mintha éhes lennél. Előbb-utóbb elmész a boltba és valamilyen formában ételhez jutsz, megkapod a vágyad tárgyát. Ezt kell tenned a bakancslistáddal is! El kell kezdened vele foglalkozni! Az álmok csak fejben léteznek, nem is igazán állnak össze. Csak sóvárogsz, nem jutsz el addig, hogy papírra merd írni a gondolataid, így nem is válnak célokká és sosem éred el őket. Ráadásul egy idő után társul hozzá egy negatív érzés is, lehet lelkiismeret furdalásod, szomorúvá válhatsz, sajnáltathatod magad, mert még mindig nincs meg. De hogyan is lehetne, ha nem mész az irányába? Vállalj végre felelősséget az életedért, vegyél egy tollat a kezedbe MOST és szedd össze, mit szeretnél! Nézz végre szembe ezekkel!

Egy barátod új, számodra ismeretlen városba költözik. Az első látogatásod alkalmával csak a címét tudod. Ugye megtervezed, hogyan juss el oda? Valahogy utána nézel és lesz egy útvonalad. Tedd ezt a bakancslistáddal is! Nyisd ki a könyveket, jegyzeteket, amit a témában olvastál, kezdj el kialakítani egy stratégiát és CSINÁLD! Előfordulhatnak problémák, feljöhetnek akadályok, haladhatsz lassabban, mint szeretnéd, azonban sosem fogsz rájönni, honnan is erednek ezek, mit tegyél ellenük, ha továbbra is csak a popódon csücsülsz. Ne ess kétségbe, lehet, hogy csak rosszul mérted fel a helyzetedet. Tervezd újra, ütemezd át, változtass! Már az első pontok után büszke lehetsz magadra és folyamatosan növekedni fog az önbizalmad, mert rájössz, Te is tudsz haladni! Milyen nagy élmény lesz, amikor elindulsz és pár nagyobb lépés után már meg is ajándékozhatod magad! Na ugye! Akkor mi tart még vissza???

Vannak olyan emberek is, akik azt hangoztatják, nekik nincs álmuk. Ha ez a jellemző rád is, akkor a következő pár sor neked szól! Nincs??? Akkor keress! Miért ne engedhetnéd meg magadnak Te is, hogy körülnézz, és meglásd, mi vonzza a fantáziádat? Kezdj el gondolkodni azon, mit szerettél volna gyerekkorodban. Legyél újra fiatal! Mi volt például a hobbid, szívesen foglalkoznál vele újra? Töpreng és elmélkedj! Fel fognak bukkanni. Apró lépésekben indulj. Enni mindenki szokott. Ha van valami, amivel régóta szemezel a boltban, hát vedd meg végre! (Már teljesül is egy álmod!) Imádod a palacsintát, de sosem sütsz, mert van rá valami kifogásod? Akkor menj el egy étterembe! (Ne mond, hogy de az drága! Ha nem engedheted meg magadnak, akkor sétálj már ki a konyhába! Hívd meg egy barátodat és süssétek meg együtt!) Tehetsz úgy is, mintha karácsony lenne és egy kívánságlistát állítanál össze. Nyiss a világra, ne csukd be a szemed! Vedd észre, hogy mi van körülötted és mi az, aminek lenne még helye a Te életedben is. A legfontosabb, hogy írd is le, amit találsz! Ha még nem tudod, pontosan hogyan kellene tervezni, véghezvinni egy bakancslista megvalósítását, akkor tájékozódj. Rengeteg jó anyag van a neten is. Jobban szereted az emberi kapcsolatokat, a személyes beszélgetéseket? Keress egy olyan személyt, aki folyamatosan újabb és újabb célokat ér el, aki segíteni tud. Nem olyan nehéz ez, mint sokan gondolják, csak ők is letévedtek az útról, majd lusták voltak visszamenni.

Zárszóként, ha azon kapod magad, hogy irigy vagy másra, változtass a hozzáállásodon. Nem biztos, hogy tudod, Ő hogyan ért el idáig. Légy bátor, kérdezd meg tőle! Kérj tanácsot! Értékeld át a helyzetet! Ő példát mutat neked, mert megy előre, ráadásul az életmódja ötleteket is adhat ahhoz, hogy rájöjj, Te mit is szeretnél.

Ne panaszkodj tovább arról, mid nincs, mi nem sikerül! ÁLLJ FEL VÉGRE! MENJ AZ ÚTON, ha eltévedtél semmi baj, keresd meg a jó irányt és ELJUTSZ A CÉLIG! A bakancslista kifejezés is arra utal, hogy kirándulj! Vedd hát könnyedén, szép táj lesz!

Szeretettel:

Szuromi Éva

 

Szeretnél a vágyaidért többet is tenni? Nézd meg, milyen lehetőséged van!