Kellenek-e misztikus képességek egy-egy varázslat végrehajtásához?

A spirituális, ezoterikus kutatásaim kezdő időszakában nagy csodálattal töltöttek el a jósok. Iszonyatosan izgatta a fantáziámat, mi lehet a fejükben, honnan jönnek az információk, mit látnak vagy hallanak, amiről nekem fogalmam sincs. Az első „terapeutám” egyszer azzal fogadott, hogy mi a baj, mert iszonyatosan sötét az aurám. Épp a tesómmal volt egy nézeteltérésem. Hát köpni-nyelni nem tudtam. Még magyarázkodni is elfelejtettem, mert az fúrta az oldalamat, hogy talán Ő így született, vagy megtanulhatta az auralátást valahol? Mire lehet még képes?

Menjünk Indiába

A XIX. század második felében a nyugati világ erőteljes érdeklődést mutatott az ezoterikus, spirituális tanok iránt. Ebbe mi magyarok, jóval később csatlakoztunk be, talán napjainkra jutottunk el a legnagyobb térhódítás felé. A technika fejlődésének is köszönhetjük, hogy nyitva áll az ajtó mindenféle tudás előtt. Azonban, ha a misztikus képességek és titokzatos erők érdekelnek, először is Indiába kell kalandoznunk.

A védikus irodalomban – vagyis az ősi indiai eredetű írások – foglalkoznak a misztikus képességekkel, amiket sziddhiknek hívnak. A jógikról az a hír járja, hogy meg tudják jósolni a jövőt, képesek a levitációra – lebegés –, belelátnak mások gondolataiba, vagy épp ők tesznek a fejekbe gondolatokat, de akár tárgyakat is elővarázsolnak a semmiből. A Védák nem csupán felsorolják eme fantasztikus képességeket, történetekkel is elkápráztatnak és még gyakorlati útmutatót is adnak.

A 18 sziddhi

A 18 sziddhiből – különleges képességből – 8 fő és 10 másodlagos van, valamit egy további 5 alkategóriára bontható. Most csak az első nyolcat sorolom fel, utána megtalálod az értelmezését is.

A nyolc fő sziddhi

1. Animá-sziddhi (zsugorodás): e képesség birtokosa kisebbé tud válni a legkisebbnél, és így képes behatolni bármibe és áthatolni mindenen.
2. Mahimá-sziddhi (kiterjedés): e képesség lehetővé teszi, hogy az ember bármekkorára meg tudja növelni testének méreteit.
3. Laghimá-sziddhi (súlytalanság): e képesség révén bárki könnyebbé tud válni a legkönnyebbnél, így lebegni és repülni is tud, akár a fény sebességével is. Az illető ily módon bárhová el tud jutni.
4. Prápti-sziddhi (súlyosbodás): ennek alkalmazója bármilyen tárgyat el tud érni, s képes behatolni mások érzékszerveibe is, azaz át tudja élni azt, amit mások tapasztalnak vagy éreznek.
5. Prákámja-sziddhi (szabad átjárás): e képesség birtokosa bármilyen kellemes érzékszervi tapasztalatot képes átélni, akár a földi síkon, akár más bolygókon.
6. Ísitá-sziddhi (akaraterő): az ember e misztikus tökéletesség birtokában képes irányítani az anyagi energia alsóbb rendű funkcióit, s így látszólag csodás jelenségeket létrehozni, pl. gyógyítani, elűzni a szellemeket vagy befolyásolni az időjárást.
7. Vasitá-sziddhi (akaratátvitel): e képesség révén lehet másokat irányítani, azaz a használója rá tudja kényszeríteni az akaratát másokra, s az anyagi energia többé nem akadályozhatja meg vágyai beteljesülését.
8. Kámávasájitá-sziddhi (teljhatalom): aki e képességgel rendelkezik szinte mindent meg tud szerezni és el tud érni, sőt, még kisebb dolgokat is képes teremteni az anyagi energia manipulálása révén.

Mire jó mindez? Fordítsuk le magyarra. ?

Szokatlannak és fölöslegesnek tűnnek a fentiek? Hát, ha még olvasnád a többit… Elsőre nekem is furcsán hangzott, de ha értelmezed, már rögtön más fényben fog csillogni.

Nézzük a zsugorodást. Mit szólsz hozzá, ha azt mondom, ez lehet a részletekbe menő, részleteket feltáró látásmód is. Olyan ember, aki a legparányibb összetevőket is észreveszi. Sokszor elsiklunk az apróságok felett, pedig nem egyszer ott rejlik a kulcs a megoldáshoz.
Oké, de akkor mire jó a kiterjedés? Mondjuk arra, hogy ne érezd magad magányosnak, és tudd, hogy mindennel egy vagy. Ez az univerzális együttérzés képessége is, a rendszerlátás, a világ összetartó nagy rendjének felismerése.
Hmmm… Súlytalanság… Hát, amikor mennyekbe menően boldog vagy, nem pont ezt érzed? Mi lenne, ha ezt akkor tudnád elővenni, amikor csak akarod? Mondjuk rossz hangulat esetén épp kapóra jönne, nem?
Akkor jöjjön a súlyosbodás. Nem, ez nem az lesz, amikor végtelenül szomorú vagy. ? A súlyosbodás leginkább a szilárd meggyőződés szimbóluma. Ez pont jól jön akkor, ha ki kell állni önmagadért. Ez az erős, rendíthetetlen hit.
Nekem a szabad átjárás a kedvencem. Na, nem vagyok David Copperfield és nem falakon megyek át, vagyis nem fizikailag. A meditáció során minden korlát leomlik, átminősül a tér és az idő, a dimenziókban tetszőlegesen lehet közlekedni. Szerintem tényleg ez a legszuperebb. Oké, ez is. ?
Ellenállást váltott ki belőled az akaratátvitel? Erre a megfogalmazásra rögtön felállhat a hátadon a szőr. Tiltakozol, mert nem örülnél neki, ha más szándékosan befolyásolna. De mi is a helyzet azokban az esetekben, amikor egy csodálatos, szeretetre méltó ember bűvkörébe kerülsz? Egy ellenállhatatlan, tiszta, melegszívű személy „akaratátvitelével” bármit befogadsz.
És a végén a teljhatalom. Kinek ne fordult volna meg akár egy pillanatra is a fejében, hogy milyen jó lenne mindent uralni, mindent megszerezni, amit csak épp szeretnénk. Gondolkodjunk kicsit más szemszögből. A teljhatalom jelentheti azt is, hogy nagy önfegyelem árán képessé válsz az érzékszerveid és az elméd, gondolataid maximális uralására, így érhetsz el bármit. Mindjárt más.

Kellenek-e ezek a képességek, ha mágikus technikákat, varázslatokat szeretnél végezni?

Részben igen, részben nem. Kezdjük ezt is az elején. A szorzótáblát sem sikerült elsajátítanod egy nap alatt, így ezeket a képességeket sem tudod a felszínre hozni azonnal. Igen, már ott vannak benned, csak épp nem tudod még őket irányítani. Jönnek, mennek, ahogy épp kedvük szottyan.

Tehát. Amikor alkalmazol egy kisebb technikát például egy szerelmi bevonzáshoz, vagy a magasabb jövedelem eléréséhez, kapásból szükséged lenne a súlytalanságra, vagyis arra, hogy már akkor át tudd élni a beteljesülés boldogságának érzését, amikor az adott módszert alkalmazod. Mivel ez a saját vágyad, még viszonylag könnyen megy. ? Ugyanez a helyzet a szabad átjárással. Ha a kívánságod a jövőbe vetíted, és nem tudod most azonnal azt a képet látni, hogy ez már meg is valósult, mindig magad előtt fogod tolni az álmod. Emlékszel még, hogy a súlyosbodás az erős hit? Hát erre is szükséged lesz, mert minden kétség nélkül tudnod kell, hogy amit szeretnél, az teljesül. Nem kell aggódnod, ezek szépen fokozatosan erősödni fognak, ahogy egyre többet tanulsz, tapasztalsz, és az eredményekből levonod a saját következtetéseid. Ezáltal fog nőni az akaraterőd, a teljhatalmad, a zsugorodás-kiterjedés értelmezésében pedig kialakul a rendszerlátásod.

Milyen további gyakorlatok segíthetnek a képességeid fejlesztésében?

Eddig azt mondtuk, hogy ezek misztikus képességek. Azt gondolhattad az elején, hogy csak kiváltságosoknak járnak. Mostanra remélem már érted, hogy bárki képes eme titokzatosnak mondott dolgok elsajátítására, vagyis – ahogy írtam – az érzékszerveinek és elméjének uralására, irányítására. Ebben segítségedre lehetnek a mantrák, különböző varázsigék, de akár gyógynövények is. Hatásos lehet a jóga, a meditáció, és bőven fejlesztenek a koncentrációs gyakorlatok, melyeket a Sorsfordító Varázslatok tanfolyamon is megismerhetsz, a rengeteg mágia technika, szertartás mellett. Pont azért vannak ezek a gyakorlatok beépítve a tanfolyamba, hogy fejlődni tudj. A képességek tehát megjelennek bizonyos gyakorlatok rendszeres végzésének „melléktermékeiként” is.

Következő cikkemben megnézzük, mi a különbség egy szertartás és egy kisebb módszer között, valamint tovább tárgyaljuk a fenti képességek használatát, alkalmazási és fejlesztési lehetőségeit. Tarts velem holnap is!

Szeretettel:

Szuromi Éva