Mágikus szertartások vs.
kisebb varázslat technikák…
Melyiket használd?

Jó pár évvel ezelőtt számomra nem mondott semmit az, hogy varázslat, mágia, és szertartás. Eltartott egy darabig, mire egyáltalán érdekelni kezdett a téma. Tudtam, hogy létezik a szerelmi kötés, de halványlila gőzöm sem volt, hogyan kell kivitelezni. Akkoriban még nem ontotta magából a net a kisebb technikák leírását sem. Órákat kellett bogarászni, keresgélni, mire egy normálisnak mondható anyagot lehetett találni. Mostanra rengeteg weboldalon olvashatsz mindenféle praktikákat, de még nem nagyon leltem rá az összefüggéseket, különbségeket megmutató beszámolókra. Innen jött az ihlet a mai cikkemhez, amiből megtudhatod, miben másak a szertartások és kisebb technikák. Melyik a hatásosabb? Erről is beszélünk és visszatérünk az előző cikkben említett misztikus képességekre is.

Nézzük, mi az a szertartás!

Attól függően, a mágia melyik válfajának hódolsz – mert, hogy többféleképp lehet űzni –, más-más megfogalmazásokkal találkozhatsz. Én annak a híve vagyok , hogy a lehető legegyszerűbb, leggyorsabb és leghatásosabb módszereket használjuk, ami épp megfelel a célnak. Szertartások, vagy más szóval ceremóniák, rituálék alatt egy formális, meghatározott módon elvégzendő eseménysorozatot értünk. Ez így viszont elég szögletesen hangzik. Két irányból közelíthetjük meg a lényegét:

  1. Az egyik oldal, hogy testileg, lelkileg felkészülsz arra, hogy egy cél érdekében varázsolni fogsz. Ilyenkor szokták bizonyos körökben úgy kezdeni, hogy megmosod a kezed, vagy akár lezuhanyozol, rendet raksz magad körül, kiszellőztetsz, alaposan végiggondolod, mit is fogsz véghezvinni és ráhangolódsz. Ez jó sok időt igénybe vehet, így én azt javaslom, úgy készülj fel, ahogy neked kényelmes. Az biztos, hogy bizonyos lépések nem hagyhatóak el, például dühösen nem fogsz tudni a szerelem boldog és felemelő érzésére koncentrálni, vagyis először meg kell nyugodnod. Figyelned kell arra is, hogy a körülötted lévő tér védve legyen, mert nagyobb mennyiségű energia megmozgatására készülsz, aminek nem várt következményei is lehetnek, ha nem vagy elég körültekintő. Ezt a védelmet el lehet készíteni 5 másodperc alatt, de lehet vele bíbelődni akár 45 percig is. Én természetesen az 5 másodperceset imádom, de ízlések és pofonok. ?
  2. A másik oldala, hogy attól lesz a szertartás formális, mert eszközöket alkalmazol, amiket elő kell pakolászni, meghatározott módon elhelyezni. Itt is bőven vannak eltérések, de az érdemi rész ugyanaz. A kellékeket azért használod, hogy felerősítsék a kívánságod felé küldött energiákat, besegítsenek a megvalósulás folyamatába. Ide lehet sorolni az oltárterítőket (erre teszel mindent), a különböző méretű és színű gyertyákat, a 4 őselem képviselőit – füstölők, mécsesek, folyadékok, ásványok stb. –, még a varázspálcát is, és további kiegészítőket, melyeket a célod határoz meg. A felsoroltakkal „előírásszerűen” kell dolgoznod, vagyis meghatározott sorrendben kell meggyújtanod, kézbe venned, és közben más-más dolgokra, élethelyzetekre koncentrálnod. Egyes irányzatok a mozzanatokat dogmatikusabban határozzák meg, én ebben is szeretem a szabadabb kezet.

Tényleges szertartásokat még könyvekben sem nagyon találtam, csak elvétve akad pár darab. Ennek az az oka, hogy már bővebb háttér ismeretekkel kell rendelkezned, nehogy valami katyvaszt csinálj. Részletesebb tudásra van szükséged, mert maga a módszer is jóval összetettebb, mint egy kisebb technika.

Mi a kisebb technika?

Amikor olvasgatsz a neten, szinte mindent szertartásként írnak le. Olyan szempontból igazuk is van, hogy mivel a folyamatot ugyanúgy kell elvégezned, mint ahogy leírják, már mondhatjuk, hogy szertartásosan mész végig rajta. (Ha nagyobb jártasságot szerzel a témában, már tudsz rajta változtatni, apróbb módosításokat végrehajtani.) Ha gondolkodunk, akkor a kisebb technikák közé azokat tehetjük, amik nem igényelnek olyan sok előkészületet és a végrehajtás is jóval gyorsabb.

Nagyon sok végtelenül egyszerű egy-két gyertyás módszer létezik, amik kisebb-nagyobb kellékekkel egészíthetőek ki. Ezek leginkább az ízléses tálalás kedvéért vannak, illetve azt a célt szolgálják, hogy jobban odafigyelj a kivitelezésre, még inkább el tudd hinni, hogy sikerrel jársz. Ide sorolhatjuk a csomómágiákat is, amihez mindössze egy fonalat, kötelet alkalmazol. Természetesen itt is rá kell hangolódnod a célodra, azonban általában a teljes időbefektetésed nem több 20 percnél, de inkább rövidebb, míg a szertartás során legalább 60 percig munkálkodsz. Jó hír, hogy a kisebb módszerek megvalósítása nem igényel olyan szintű tudást, mint a szertartások esete, így bárki számára könnyedén elvégezhetőek. Nem fogsz olyan akadályokba ütközni, hogy nem érted már az útmutatót sem.

Melyik hatásosabb, jobb?

Hogy melyik hatásosabb? Erre egyetemes jó választ nem lehet adni. Mindig befolyásolja a kívánságod. Ha egy nagy álomra dolgozol, tuti kell hozzá szertartás és kis technika is vegyesen. Lehet, hogy több is, más-más irányból közelítve. Ha kevesebb akadály áll közted és vágyad között, előfordulhat, hogy egyetlen szertartással is megelégszel, mert rátesz a megfelelő útra, ahonnan már csak be kell sétálnod a célba. Amikor pedig valamire csak rá szeretnél erősíteni, megteszi egy kisebb módszer is. Összességében mindig az alapján kell választani, hogy a jelenlegi kiinduló helyzetedből hová szeretnél eljutni, valamint figyelembe kell venni azt is, mennyi időt szánsz az elérésre.

Mitől lehet, hogy egy szertartás gyengécskére sikerül?

Most vissza is kanyarodhatunk a tegnapi témához. A misztikus képességekről volt szó, amit érthetőre és hétköznapira fordítottunk át, hogy mégse legyen annyira misztikus. ? Mielőtt elkalandoznék, gyorsan írom is azt, ami fontos, és ahogy most érdemes átgondolnod:

  • Zsugorodás: lásd a vágyad, álmod részleteit, elemezd, mi tart vissza, mi visz előre.
  • Kiterjedés: az előzőeknek megfelelően építs ki egy rendszert, vedd sorra, milyen technikák vezethetnek a megvalósulás felé. Döntsd el, melyik módszert mikor, hányszor alkalmazod. Lásd a teljes képet.
  • Súlytalanság: éld bele magad célodba annyira, hogy elöntsön a végtelen boldogság érzése, mert TUDOD, hogy már meg is van, amit kívánsz.
  • Súlyosbodás: hidd el, hogy a vágyad a fizikai valóságban megjelenik, kézzel foghatóvá válik.
  • Szabad átjárás: amikor látod magad előtt, hogy mit szeretnél megvalósítani, ne csak álmodozz, ne egy rózsaszín lufi legyen! A képzeleted segítségével indítsd be az összes érzékszerved, urald a gondolataid és maximálisan éld bele magad, abba a pillanatba, amikor vágyad teljesül. Fejben már legyél ott MOST!
  • Akaraterő: tudd, hogy bármire képes vagy és jogodban áll azt megkapni!
  • Akaratátvitel: igen, előfordulhat, hogy a célodhoz másokat kell befolyásolni. Akár a segítségüket kérni, vagy épp a kispadra ültetni, hogy ne zavarjanak. Erről sem feledkezhetsz meg.
  • Teljhatalom: talán ez a legnehezebb emberi agyunk számára. Maximálisan bízni, hinni és tudni, hogy BÁRMIRE KÉPES VAGY, BÁRMIT ELÉRHETSZ!

Mi a teendőd?

Ha a fentiek valamelyikével, vagy akár többel is hadilábon állsz, nem fog annyi energia eljutni a megvalósulás irányába, mint amennyit tudnál felé küldeni, ha a félelmeidet, önbizalomhiányodat és kétségeidet magad mögött hagynád. Valószínű lassabban fogsz megérkezni a kívánt állapotba, de azt se feledd, hogy tudsz rajtuk változtatni, mindent tudsz „fejleszteni”, felszínre hozni és erősíteni! (Ugye már pontosan látod, hogy a különleges képességek a Te birtokodban is ott vannak és még alkalmazni is tudod őket? Igen, ezek jóval magasabb szintre emelhetőek, de pillanatnyilag már az is elég, ha a célod érdekében be tudod vetni őket. ?)

Mi befolyásolhatja még, hogy szertartás vagy kis technika mellett döntesz?

A saját lelkivilágod és szimbólumrendszered is hatással van mindenre, ami körülvesz, tehát arra is, mit alkalmazol szívesen. Bármilyen mágikus technikáról, szertartásról beszélünk, mindegyik szimbólumokon alapul. Jelképezünk embereket, segítőket, eseményeket, történéseket. A célod nem csak egyféle módon tudod elérni, ahogy a matek egyenleteket is millióféleképp meg lehet oldani. Inkább azt alkalmazd, ami a szívedhez közel áll, ami belefér a hitrendszeredbe, elképzeléseidbemert azzal leszel hatásos, hiszen azt tudod valóban elfogadni. (Itt megjegyezném, hogy ha valami taszít, vagy nem tetszik, szerezz róla újabb és újabb információkat, hogy bölcsen tudj döntést hozni a témát illetően.)

Bizonyára kíváncsi vagy arra, hogy mennyi idő alatt alakul ki a hatása a mágiának, varázslatoknak, vagyis mikor kezd el láthatóvá válni bármilyen apró kis előrelépés. Erről olvashatsz holnap este. Velem tartasz?

Szeretettel:

Szuromi Éva

ui.: Kedvet kaptál a varázslások tanulásához? Esetleg már régóta keresed, hol is lehetne megtanulni az összetettebb mágia technikákat is? Erről (is) szól a Sorsfordító Varázslatok Tanfolyam. Belépsz azon az ajtón, mely egyszerre vezet a vágymegvalósítás és a spirituális fejlődés felé?