Mi rejtőzik a mágia titokzatos hátterében? Mi köze a vonzás törvényéhez?

mágia háttere

Előző cikkemben olvashattál a mágia kezdeti időszakairól, sámánokról, mágusokról, és a félelem térhódításáról. Bármivel kapcsolatban is legyen félelmed, úgy győzheted le, ha újabb és újabb információkat szerzel az adott témában. Nézzük hát, hogyan nyilatkoztak, aki beleláttak a háttérbe, alkalmazták az Univerzum hatalmas tudását.

A Magyar Néprajzi Lexikonban érdekes sorok találhatók Magda Pál tollából, hogy mi is az a mágia.

„Az események befolyásolásának „művészete”; a mágiát alkalmazó személy olyan „titkos tudomány” birtokában van, amelynek segítségével befolyásolni tudja nemcsak a földi történéseket, hanem a természeti jelenségeket is.”

Szepes Mária a következőket vetette papírra:

„Mindenekelőtt az általában félretett, megvetett vagy babonásan elutasított mágia fogalmának pontos definíciójával kezdeném. A mágia valójában erőt jelent. A képzelet önmagát megvalósító varázserejét.”

Franz Bardontól pedig ezt olvashatjuk:

„A mágia valójában szent tudomány. A szó legszorosabb értelmében minden tudás tudása, hiszen az univerzális törvények ismeretére és használatára tanít. Nincs különbség mágia, misztika vagy más fogalmak között, és ahol valódi beavatottságról van szó – függetlenül attól, hogy milyen névvel illetünk egy világnézetet -, ugyanazon az alapvető univerzális törvények szerint kell eljárni”.

Mindenki ugyanarról beszél a mágiával kapcsolatban, de hogyan is tudjuk ezt lefordítani hétköznapi, érthető,  felfogható nyelvre?

Mitől titkos? Ahogy az előző cikkemben írtam, régen nem fért hozzá mindenki ahhoz a tudáshoz, ami a mágia mögött állt. A mélységeit csak bizonyos körökben ismerhették. Épp ezért alakult ki a félelem és az elutasítás ebben a témakörben. Mert ugye, ha valamit nem ismerünk kellően, akkor azt elutasítjuk, de legalább is nagy fenntartásokkal kezeljük. Mára nyitva áll előtted is a kapu, hogy betekintést nyer a rejtelmekbe, vagy akár tökéletesen elsajátíts minden apróságot.

Hogy a képzelet önmagát megvalósító varázsereje? Bizony az! Valójában a mágia, a varázslás egy részét minden pillanatban alkalmazod. Egy másodpercre sem tudsz kilépni alóla. Miért is van így? Mert maga a mágia az Univerzum törvényszerűségein alapszik. A képzeleteddel, a hitrendszereddel, a gondolataiddal, érzelmeiddel teremted meg a valóságod, az életkörülményeid. Ez pedig mindig működik benned. Biztosan találkoztál már olyan emberrel a környezetedben, aki ha elképzel valamit, pillanatok alatt véghez is viszi, de tuti, hogy tudnál az ellenkezőjére is példát mondani. Ők így varázsolják a saját valóságukat. Te épp most hogyan csinálod?

A magas szintű alkalmazás azt jelenti, hogy pontosan tudod, érted és tudatosan használod az Univerzum szabályait. A szabályok nem kapcsolnak ki, nem csak bizonyos embereknél működnek, így most is a hatásuk alatt vagy. (Most is gondolkodsz valamin, ahogy ezeket a sorokat olvasod. Kiváltanak belőled érzelmeket, elképzeled az egészet valamilyennek. Ezzel épp alkotsz, teremtesz, használod az említett törvényeket.) Tehát attól válhat minden tudás tudásává, hogy megtanulod kiaknázni az összes Univerzumban rejlő lehetőséget.

Értem, hogy még mindig nem érted teljesen, így menjünk is tovább.

Manapság egyre több titokról rántják le a leplet a tudósok, így szerencsére egyre tisztább, elfogadhatóbb és kézenfekvőbb lesz, hogy mit is nevezünk mágiának. Mára tudományosan is alátámasztott, hogy a gondolatainknak, érzelmeinknek teremtő ereje van, vagyis olyan sugárzásokat, energiákat bocsájtunk ki általuk, amik hatással vannak önmagunkra, a környezetünkre, és ezáltal az egész életünkre. A varázslás különböző technikáinak alkalmazása során ezeket a belőled kiáradó energiákat tanulod meg irányítani, a célod felé terelni.

Ahogy észrevehetted, ez nem más, mint amiről a vonzás törvénye, vagy a tudatos teremtés könyvek szólnak, amiről az előadók, tanítók beszélnek. Ahogy a fenti Bardon idézetből is látod, mindegy, hogyan nevezzük, az alap mindenhol ugyanaz. Minden spirituális irányzat az energiák irányításával foglalkozik. Vagy így, vagy úgy, de ugyanazt a lényeget közelíti meg.

Mi a lényege mindennek?

Az, hogy tanuld meg az energiáidat, vagyis a gondolataidat, az érzelmeidet uralni. Te legyél a vezetőjük, ne azok vezessenek téged. Vedd át felettük az irányítást és tereld őket a megfelelően, vagyis a vágyaid felé. A fókuszod, a figyelmed mindig a célon legyen, ne lépj az elterelések útjára. Ha akadály jön eléd, könnyen legyél túl rajta, hagyd a hátad mögött. Figyeld meg, mi működik benned, a háttérben, azaz milyen hittel állsz a vágyaidhoz és tudd, hogy bármire képes vagy!

Mi van a segítségedre a mágia során?

 

Ahhoz, hogy az alapokat el tudd sajátítani és minél gyorsabban célhoz érj, különböző eszközöket használhatsz. Ezek támogatják, hogy ne szóródjon szét a figyelmed, segítik az összpontosításod, ráadásul akár minden nap használhatod, hogy ne téveszd szem elől a célod. Nincs bennük semmi extra, semmi misztikus, fantasztikus, érthetetlen és megmagyarázhatatlan, ugyanúgy megtanulható az alkalmazásuk, akárcsak gyerekkorodban megtanultad mire jó a kés és a villa. (Az eszközökről következő cikkeimben még írni fogok.) Miközben gyakorolsz, egyre jobban tudsz uralkodni magadon, a gondolataidon, az érzelmeiden. Egyre tisztábban látod, miért történtek veled épp úgy az életed eseményei, ahogy. Óóóó, és persze egyre könnyedebben fog menni, hogy bármit elérj, amit kitűzöl magad elé.

Számomra mit jelent a mágia?

Erő, önuralom, önfegyelem. Az ételem tudatos irányítása a gondolataim, érzelmeim segítségével a harmonikus, kiegyensúlyozott, boldog és varázslatos élet felé. ?

Neked mit jelent mindez?

Hátborzongató, vagy felemelő, hogy Te irányíthatsz mindent?

Tarts velem következő cikkemben is, ahol izgalmas tudományos kutatások során megyünk végig, melyek alátámasztják a mágia létezését és működését, melyet MINDEN EMBER MINDEN PILLANATBAN ALKALMAZ! Egyre érdekesebb, nem? ?

Szeretettel:

Szuromi Éva