,

Kijutás a mágia útvesztőiből

mágia összezvaraodás

Egy forró nyári estén Timi, a harmincas éveiben járó nő, kényelmesen elhelyezkedett a teraszon egy pohár hideg limonádéval. Szomorúan morfondírozott azon, milyen jó lenne, ha párkapcsolatban élne, most kimozdulhatna és nem otthon ücsörögne, mikor a barátai nyaralnak. Ám már egy ideje nem talált senkit, aki igazán megérintette volna a szívét. Ahogy ezen töprengett, úgy döntött, hogy böngészni kezd az interneten, hátha talál valami trükköt, praktikát a szerelmi bevonzáshoz, ami segíthetne neki. Ahogy olvasgatta a különböző weboldalakat és fórumokat, egyre inkább elbizonytalanodott. A neten számos információt talált, amelyek vagy túl jónak tűntek ahhoz, hogy igazak legyenek, vagy egyenesen ijesztőek voltak.

Timi hamarosan azon kapta magát, hogy összezavarodott és frusztrált lett. Egy oldal azt állította, hogy ha egy bizonyos varázsigét elmond, azonnal megtalálja élete szerelmét. Míg egy másik arról írt, hogy a mágia veszélyes és örökre tönkreteheti az életét. Timi ekkor döbbent rá, hogy szüksége van valakire, aki segít neki eligazodni ebben a káoszban. Megkeresi régi barátját, Attilát, aki már évek óta foglalkozott mágiával és spirituális gyakorlatokkal.

Attila hamar világossá tette Timi számára, hogy a mágia körüli tévhitek és félreértések mennyire elterjedtek. Elmagyarázta neki, hogy a mágia nem jó vagy rossz, fekete vagy fejér, hanem a szándékainkon és tudatosságunkon múlik, hogy milyen hatást érünk el vele. Timi számára ez a beszélgetés „tisztánlátást” hozott. Rájött, hogy nem a varázsigék vagy a rituálék számítanak igazán, hanem az, hogy milyen céllal és tudatossággal használja őket.

A mágia ellentétei

Gyakran hallani, hogy a mágia lehet ilyen, meg olyan, pedig a mágia semleges – olyan, mint egy kés. Gondolj csak bele: egy kés lehet egy fantasztikus eszköz a konyhában, amivel ínycsiklandó ételeket készítesz, de ugyanaz a kés lehet egy veszélyes fegyver is. Mi lenne, ha ezt az állandó kategorizálást sutba dobnánk? Felszabadulna megannyi lehetőség, óriási kapuk nyílnának ki, hiszen a mágiát – úgy mint az életünk teremtését és alakítását –, egész nap alkalmazzuk, csak … nem vagyunk rá tudatosak, nem figyelünk mi is történik velünk valójában, min agyalunk és miről beszélünk. Vagyis a mágiát – és az életed – az teszi feketévé vagy fehérré, amit gondolsz róla. Szivárvány mágia?

A mágia helyetted dolgozik, vagy mégsem?

Timi a kutatása során olyan szolgáltatókra is rábukkant, akik azt állították, dőljön hátra nyugodtan a kerti székben, majd Ők megoldanak mindent. Timinek ez gyanús volt, valahol mélyen érezte, hogy neki is változni kell, hogy rátaláljon élete szerelme. Ehhez is szeretett volna útmutatást.

Mikor Attilával beszélgetett, kitértek erre is. Attila beavatta, hogy sokan tévesen gondolják, hogy a mágia a csodával ér fel. A mágia nem helyettesíti a személyes erőfeszítést – olyan, mint egy edző. Egy edző segíthet, motiválhat, és irányt mutathat, de neked kell felállnod a kanapéról – Timinek pedig a kerti székből –, és megtenned a lépéseket a céljaid elérése érdekében. A mágia technikái, szertartásai „csak” könnytik és gyorsítják az utat.

A tudatosság fontossága

A mágia valódi ereje a tudatosságban rejlik. Tudatosság nélkül a mágia hatástalan, hiszen ha ugyanazt csinálod a hétköznapokban, mint eddig, mitől történne változás?

 

Henry Ford szavait tudom idézni: Ha azt teszed, amit mindig is tettél, azt kapod, amit mindig is kaptál. – Nagy igazság.

 

A tudatosság kezdő lépései rendkívül egyszerűek. Most vegyél elő egy lapot, tollat és válaszd ki azt a területet, ami a legnagyobb fennakadást okozza. Írd le AZ ÖSSZES hozzá fűzött gondolatod. Oké, ha a a lap tele van, már jó vagy. Amikor kész, legalább egy napig pihentesd a témát, majd olvasd el és szedd ki belőle, hány olyan gondolatot vetettél papírra, ami „negatív”.

Mit tehetsz? Írj új gondolatokat. A nehéz szavakat cseréld könnyűre, a keményet lazára, a nincs-et van-ra (esetleg még nincsre), a „nem megy” elől húzd ki a nemet… A változás ott kezdődik, hogy rálátsz arra, ami épp benned van. Persze újat ne téveszd szem elől.

A tudatosság révén láthatsz át a szitán is, ami a neten terjengő fura dolgokat illeti a mágia körében. Ez fog segíteni eligazodni, hogy mi működik és mi nem.

Célok és szándékok

Mire jó még, a tudatosság? Segít abban is, hogy pontos céljaid legyenek, hiszen enélkül vaktában lövöldözöl és a mágiától várod a csodát, pedig azt sem látod, mi is kellene úgy igazán-igazán. Gondolj csak a GPS-re. Akkor segít eljutni a célhoz, ha megadod a pontos címet. Ha csak úgy általánosságban szeretnél boldogabb lenni, az nem elég konkrét. Párkapcsolatot akarsz? Jó, de milyet? Határozd meg pontosan, hogy mit szeretnél elérni, és a mágia segíteni fog, hogy odaérj.

 

Kanyarodjunk vissza Timihez. Párkapcsolatról ábrándozik a teraszon. Szeretné megtalálni a nagy Őt, ám az az elképzelése, hogy MINDEN férfi gonosz, hűtlen és hazudik, mert eddig ezt tapasztalta. Ettől ráadásul rosszul érzi magát. Lehetetlen küldetés. Az új tapasztalatok megszerzéséhez új gondolatsort kell elővennie. Vagyis táplálni azt az elképzelést, hogy VAN OLYAN férfi, aki kedves, hűséges és őszinte. Amúgy sem kell neki mindenki, a tömegben azt a néhány klassz személyt kell megtalálnia, aki számára szimpatikus, majd kiválasztani a legjobbat, akivel kölcsönösen egymásra szavaznak. Így már jöhet a szerelmi mágia, amivel hamarabb megtalálhatja a nagy Őt.

Kezd leesni?

Kezdők és a mágia világa

Amikor először találkozol a mágiával, természetes, hogy eltévedsz a rengeteg információ között. Kezdőként könnyű beleesni a félrevezető netes badarságok csapdájába, hiszen nincs még meg a kellő ismereted és tapasztalatod. Sokszor találkozhatsz olyan „varázslatokkal”, amelyek azt ígérik, hogy egyik napról a másikra megváltoztatják az életedet. Ezek félrevezethetnek, hiszen mindenhez idő kell. Hol hosszabb, hol rövidebb. Járni és olvasni sem 5 perc alatt tanultál meg, akkor miért várod, hogy az életed 5 perc alatt legyen más? Emlékezz rá, hogy nem csak a technika a fontos – mindegyikben keresd a logikát, különben mehet a kukába –, Te vagy a kiindulópont.

Ha nem csak egyetlen dolgot akarsz erőszakkal a helyére gyömöszölni, szeretnél az életedben végre valódi változásokat, előrelépést és persze mélyebben megértenéd a mágiát és a működését, mától téged is vár a Sorsfordító Varázslatok Tanfolyam. Persze, hogy nem csak a technikákról és szertartásokról lesz szó, hanem rólad és a tudatosságod emeléséről is.

Gyakorlati tanácsok

Kezdd kicsiben a mágia alkalmazását, vagyis használd odafigyelve önmagad, a gondolataid. Például, ha szeretnéd javítani az egészségedet, dolgozz a mentális és fizikai egyensúlyod kialakításán. Mit mondogatsz most a legtöbbet magadnak? Cseréld le azt, ami hátráltat. Használj affirmációkat, meditációt és vizualizációt, hogy támogasd a céljaidat. Ne feledd, hogy a mágia nem csodaszer, hanem egy eszköz, amely segíthet gyorsabban és könnyebben elérni azt, amit szeretnél.

 

Nézzünk be Timihez újra. Mielőtt szürcsölni kezdi a limonádéját már leírta, milyen számára az álomférfi. NEEEEM, nem egy A/4 oldalra, mert Attilától tudja, hogy ez nagyon leszűkíti a lehetőségeit. Csak a legmeghatározóbbakat vette számba. A Szerelemem nevet adta leendőbelijének és kijelentő mondatokban fogalmazott. Nos, még egy dolgot akar használni. Kezébe veszi a limonádéját és az utolsó porcikájával is beleéli magát abba a képbe, hogy a nagy Ő már élete része, örömben és boldogságban mászkálnak mindenfelé. Étterem, mozi, koncertek, parkban ücsörgés és persze a hálószoba. Miközben Timi szinte valósághűen éli át a sztorikat és szorongatja a poharat, hatalmas mosoly ül ki az arcára és a szívét melegség járja át.

Miért csinálja ezt? Mert Timi figyelt Attila meglátásaira és jó tanácsaira, aki elárulta, hogy a vizualizációt bármikor és bárhol csinálhatja, legalább 5 percet szánjon rá alkalmanként és adjon bele apait-anyait. Attila azt is elmondta Timinek, hogyan tud „bájitalt” készíteni egy vizualizáció közben. Hát Timi épp ezen ügyködik. A víz – vagyis itt a limonádé – könnyen felveszi az információt. Megiszod, így egy része beépül a szervezetedbe, stb. Ám tudd, hogy ez a módszer Timinek abban segít, hogy jól érezze magát a bőrében és higgyen, hogy megtalálja a megfelelő partnert. Nem pedig abban támogatja, hogy konkrét személyeket vonzzon az életébe.

Írd meg nekem, Te mire használnád a limonádédat! Mmmm, neee kólával és gyümölcslével nem az igazi… Egy hideg sört a pultnál, amit odaadsz a kiszemeltednek? Végül is mindegy, csak csináld!

Összegzés

mágia nem jó vagy rossz, hanem a szándékaid és a tudatosságod határozza meg, hogy hogyan hat az életedre. Ne várj csodákat anélkül, hogy te magad is tennél a céljaid eléréséért. Legyél tudatos, határozd meg a pontos céljaidat, és alkalmazd a mágiát úgy, hogy támogassa az utadat. Ha így teszel, átlátsz majd a netes baromságokon, és valóban létre tudod hozni a vágyott változásokat az életedben.

Végül pedig kukkants rá, miben lehet a segítségedre egy tanfolyam.

 

Szóval? Tovább bolyongsz az útvesztőben vagy csinálsz egy frankó limonádét?

 

Szeretettel:

Szuromi Éva

 

Ez is érdekelhet:

mágia ár-éték arány
sorsordító varázslatok ereje