13 ötlet, hogy mit tegyél a tízmilliószoros napokon

Tudtad, hogy a tízmilliószoros nap Buddhista, tibeti hagyományokra épül? Erről majd részletesen egy másik cikkemben olvashatsz.

Úgy tartják, hogy a tízmilliószoros napokon minden gondolatunk tízmilliószoros erővel hat. Ez mind a pozitív, előre mutató, fejlődést segítő gondolatokra, érzelmekre, mind az ennek ellenkezőjét képviselő, negatív, visszahúzó, fejlődést gátló gondolatokra, érzelmekre és megnyilvánulásokra egyaránt érvényes.

Hallottad már, hogy ami belőled kiáramlik, az tér vissza hozzád?! Te teremted meg a körülményeidet, kapcsolataidat, azok minőségét, tulajdonképp az egész életed alakulását lényegében te irányítod, több-kevesebb sikerrel. Minden aszerint alakul, amire a legtöbb figyelmet szenteled. Vagyis, ha állandóan csak a kellemetlen eseményeket veszed észre, ha csak ebben pörögsz, természetes, hogy úgy érzed, veled csak a bajok történhetnek meg. Azonban, ha ezen változtatsz és figyelsz minden apró pozitív dologra, tudsz örülni bármilyen kicsi meglepetésnek is, akkor azon kaphatod magad, hogy egész szép az élet!

Szeretnéd jobbá, szebbé tenni az életed? Akkor ez a nap pont neked való, hogy tökéletesen megalapozd a jövődet. Bár mi még nem vagyunk Buddhához hasonlóan megvilágosodott lények, de az év első tízmilliószoros napja a csodákról szól, így mi is igényelhetünk magunknak csodákat. Igen, Te is Kedves Olvasó, megérdemeld a saját csodáidat!

Akkor vegyük is most a lényeget és nézzük, mi az a 13 ötlet, amit tenned kellene a tízmilliószoros napokon, hogy boldogabbá tedd az életed.

 1. Felejtsd el a kellemetlen eseményeket, negatív élethelyzeteket! Teszteld le magadon, milyen érzés, ha legalább egy napig nem a kellemetlen, nem kívánatos eseményeken rágódsz, nem aggódsz, nem panaszkodsz vagy bosszankodsz. Figyeld a gondolataidat és a felmerülő érzelmeket. Ne engedj teret a negatívumoknak! Abban a pillanatban, ahogy elcsípsz egyet, tudatosítsd a létezését, ne akard elnyomni, de mára tedd félre. Emelkedj fölé és külső szemlélőként tekints rá. Majd tereld vissza a gondolataidat azokra a dolgokra, amik örömet okoznak, figyelj a céljaidra és ezek megvalósításán dolgozz! Mivel munkanap van, lehet, hogy nem ártana egy kicsit dolgoznod.
 2. Ha már negatívumok… Ez a nap tökéletesen alkalmas arra is, hogy dolgozz a rossz szokásaidon. Szabadulj meg a fájdalmas gondolatoktól, érzésektől és azoktól a cselekvésektől, szokásaidtól, amiket nem kedvelsz, amik csak hátráltatnak. Írd le, hogy mit engednél el, min változtatnál és jelképesen égesd el. Ne feledkezz meg arról sem, hogy mit szeretnél helyette, vagyis írd le egy másik cetlire azt a pozitív tulajdonságod, gondoltatod, érzésed, amit kívánsz és jól látható helyre tűzd ki, vagy hord mindig magaddal.
 3. Vállald a felelősséget! Ne hibáztass másokat a saját életed nehézségeiért, hanem ismerd fel, hogy boldogulásodért egyedül te tehetsz. Ha az életed épp nem olyan, mint amire vágynál, az a te döntéseid következménye, és nem mások tehetnek róla.
 4. Változtass hozzáállásodon! Próbáld meg elfogadni jelenlegi helyzetedet, értékeld azt, hogy nehézségeken mentél, mész keresztül, hiszen ezek adják azokat az élettapasztalatokat, amiknek köszönhetően fejlődsz. Nézz más szemszögből a problémáidra, találd meg bennük, hogy mi a jó, mi az, amit köszönhetsz ezeknek. Tanuld meg értékelni a rosszat is!
 5. Most jöjjön egy nagyon általános: írj listát a céljaidról, álmaidról, vágyaidról. Szedd össze még a legapróbbakat is. Ha leírva látod magad előtt, rájöhetsz, hogy akad bennük rendszer és vannak köztük egymásra épülőek. Vagyis, ha az egyiket kipipálod, lehet, hogy automatikusan teljesül a másik.
 6. De jobbat mondok az előzőnél! Vedd elő a kreatív éned! RAJZOLJ! Bárhogy! Pálcika figurákat és idétlen kisautót, tákolmány házikót dülöngélő kerítéssel. Míg alkotásod készíted, rengeteg felismerésre tehetsz szert. Pl. hogyan szidod magad, hogy béna vagy. Tényleg? Megtanított valaha valaki rajzolni? Ne ezekre figyelj, hanem élvezd az alkotás örömét! Még ha bénácska, de akkor is a TIÉD! Te készítetted, sok-sok energiát adva a céljaidnak! Ne feledd, akkor fognak teljesülni az álmaid, ha jó érzéssekkel tudsz rájuk gondolni, így a rajzolást is jó érzésekkel kellene tenned!
 7. Hogyan is tudsz még közelebb kerülni vágyaidhoz? Tudatosítsd magadban, hogy mik a vágyaid és tervezgesd, gondold végig, hogy mi áll most rendelkezésedre, ami akár egy lépéssel is közelebb visz az álmod megvalósításához.
 8. Gondolkodj pozitívan önmagadról és az elérendő célodról. Igen, „pozitívkodnod” kell! Mantrázhatod magadnak, hogy milyenné szeretnél válni, tehát mondogasd azt, hogy szép vagy, okos, ügyes stb. amivé épp szeretnél válni. Hidd el, előbb-utóbb teljesülni fog, bármilyen hülyén is hangzik ez most.
 9. Lásd magad sikeresnek, boldognak. Ha úgy könnyebb, vegyél elő egy szép emléket és azzal indíts, hogy meglegyen hozzá a kellemes érzés is. Törekedj a lelki békére, nyugalomra. Tehát tudod, nincs ma bosszankodás! Ha valaki fel akar húzni, hagyd ott és foglalkozz mással!
 10. Fordulj önmagad és mások felé szeretettel, jó szándékkal és előre mutató akarattal. Ha ezeken a napokon előzékeny, nagylelkű vagy embertársaiddal, mindez tízmilliószoros erővel hat vissza rád is. Próbáld ki először csupán egy kedves mosollyal, gesztussal, tiszta szeretettel. Na, most gyorsan! Van valaki a környezetedben, akinek főzhetnél mondjuk egy kávét? Hogy van a főnököd? Érte mit tehetnél?
 11. Adj hálát mindazért, amid van. A hála az egyik legerősebb teremtő erő, amely mindig többet hoz abból, amiért hálásak vagyunk. Ez kapcsolódik a 4-es ponthoz is! Tényleg légy hálás, még a legrosszabb helyzetekért is, mert – ahogy már írtam –, ezek vezetnek a fejlődés útján.
 12. Az sem maradhat ki a felsorolásból, hogy ne csupán álmodozz, a valóságban is tegyél lépéseket a céljaid, vágyaid felé. Bármilyen aprócska is legyen egy-egy cselekedet, amit ma lehetőségedben áll kivitelezni, tedd meg! Most! Nem később! Ez is sokszorosan fog hatni!
 13. Relaxálj, meditálj! Vagy egyszerűen a nap végén, lefekvés előtt gyújts meg egy szép gyertyát, és gondold át, hol szeretnél tartani egy hónap, egy év vagy akár egy évtized múlva! Ha sikerül elcsendesedned, vagyis napi kavargó gondolataid lecsillapítani, csukott szemmel képzeld magad elé a varázslatos jövőd. Helyezkedj bele a képekbe, teljesen éld át, mintha épp most történne veled. Érzed, ahogy boldog, sikeres, szerelemmel teli, egészséges, harmonikus és kiegyensúlyozott életet élsz és ne kelj fel utána, csak aludj jól és álmodj szépeket! De mielőtt arra ébrednél, hogy ég a ház, ne felejtsd el elfújni a gyertyát! :)

Varázslatos napot kívánok!

Szuromi Éva