5+1 intő jel, hogy ki kell lépned a párkapcsolatodból

szerelmi kötés helyett

Egy kis statisztikával kezdem. Nálam a megkeresések kb. 75% szerelmi mágiára irányul. Ennek nagyjából 10 százaléka harmonizálás vagy oldás, 45% az ex visszahódítási igény, újabb 45% pedig egy kapcsolat megmentése, ahol szinte mindenki szerelmi kötést akar. Ezzel az utóbbi 45%-kal foglalkozunk most. Hoztam egy kis gondolkodni valót szerelmi kötés helyett, hogy felismerd, érdemes-e még tenned a kapcsolatért, vagy inkább az elválás és búcsú a jó megoldás.

Sokan úgy vélik, hogy a viták és az egyre szaporodó konfliktusok, veszekedések jelzik, hogy a kapcsolatnak befellegzett. Ugyanakkor nem az érvek ütköztetésével van a gond, hiszen a szópárbajoknak akár pozitív mellékhatásai is lehetnek – gondolj csak a békülső szexre ? – és kialakulhat nyertes-nyertes felállás.  Abban az esetben viszont, ha sem te, sem pedig a párod nem vagytok képesek kezelni a felmerülő viszályokat, egy idő után elmérgesedhet a kapcsolatotok. Az elfojtott érzelmek, a megoldatlanul maradt problémák, valamint a folyamatos feszültségek a szerelmi kötelékek széthullásához vezethetnek. Ez persze mindenkinek egyértelmű, mégis hosszú hónapokat, éveket vehet el, amíg adsz még egy esélyt, és meg egyet… A gondok megoldásához mindkettőtökre szükség lenne, de hoppá! Jóval korábban érkeznek intő jelek, hogy nem jó az irány.

Nélkülözhetetlen az önmagaddal szembeni őszinteség, a tényekre történő ráeszmélés, hiszen, ha két ember nincs egymásra hangolódva, teljesen fölöslegesen vívod a csatákat, sóvárogsz és az önámítás csapdájába esel. Legyél magadnak annyira fontos, hogy a lehető legjobbat választod, nem ragadsz bele olyan kapcsolatba, ami nem tesz igazán boldoggá.

Nézzük is a jeleket, miről tűnhet fel, hogy nem az igazi mellett landoltál.

1. jel: nem ismersz magadra

A kapcsolat elején mindenki törekszik arra, hogy a legjobb formáját nyújtsa, ám ennek követésével áteshetsz a ló túloldalára. Különféle álcák mögé bújhatsz, mutathatsz magadról egy olyan arcot, ami nem a szívedből jön, nem a valódi éned. Színészkedsz, egy illúziót élsz arról, milyennek kellene lenned. Annyira megszokhatod, hogy nem önmagadat adod, hogy a felébredés pillanatában már nem is ismersz magadra. Egy párkapcsolat nem önmagad feladásáról szól, hanem arról, hogy egy olyan személy álljon melletted, aki teljes mértékben kiegészít, támogat, elfogad téged. Ha meg kell játszanod magad, mert a társad nem kíváncsi a belső, igazi lényedre, bármilyen módon becsmérli, a szerelmi kötés helyett inkább gondolkodj azon, hol feledkeztél meg önmagadról és uzsgyi!
Azon kaptad magad, hogy hirtelen dühkitöréseid vannak, mik még soha nem fordultak elő? Egy-két olyan mondat hagyta el a szád, hogy még Te is csodálkozol? Úgy viselkedsz, hogy magadnak is fejtörést okoz, miért is tetted azt, amit? Minél rendszeresebben jelentkeznek hasonlók, minél többször csíped fülön ezeket a helyzeteket, annál gyorsabban szedd a sátorfád és keress egy olyan kapcsolatot, hol értékelve vagy!

2. jel: folyton bizonyítani szeretnél

Szinte népbetegségként hódít a megfelelési kényszer. A munkában és a párkapcsolatban is bizonyítani kell, hogy „jó” vagyok. Ott a bibi, hogy ezt nem a másik fél felé kell igazolnod. Saját magad számára kellene megfelelned. Ha állandóan a párod elismerésére vágysz, rossz irányba haladsz! Elsősorban magadat kellene elfogadni olyannak, amilyen épp vagy. Ha mindig újabb és újabb dolgokat kell letenned az asztalra, mert a társadtól ez még elvárás is, folyton a maximumon kell pörögnöd a párod kedvéért, ismét ott tartunk, hogy elveszik a valódi éned és teljesen letérsz a saját boldogságod útjáról. Vajon Ő is ennyit bizonyít számodra? Vagy épp Te vagy az, aki hatalmas követelményeket állít? Tényleg ez szükséges, ahelyett, hogy élveznétek az együtt töltött perceket?

3. jel: állandó hiányérzettel küszködsz

Érzed, hogy valami hiányzik a boldogságodhoz, és hogy nem élsz teljes életet. Hányszor futott már át a fejecskédben az a gondolat, hogy valami nem stimmel, valami nem kerek, többnek kellene lennie, mást is meg kellene valósítanotok stb.? Ezeknek a motoszkáló elképzeléseknek az alapját a kielégítetlen érzelmi háttér táplálja. Ha benne maradsz a kapcsolatban, elszállhatnak mellőled az olyan lehetőségek, amelyek újra örömökkel tölthetnének el téged. Ezt az intő jelet kezdetben lehet, hogy meg sem tudod fogalmazni, de ne várj addig, míg olyan mértékben összegyűlik, hogy 3 órán át is tudsz a társad fejéhez vágni dolgokat. Amennyiben már itt tartasz, szerelmi kötés helyett először értékeld újra az elmúlt hónapokat, éveket. Van lehetőségetek változtatni és a boldog kapcsolat útjára lépni? Öntsd szavakba, tisztázd magadban, mik azok, amik hiányoznak számodra. Meg tudja neked adni a párod önszántából? Ha már taposni kell érte… erről még a végén beszélünk.

4. jel: nem éred el a céljaid

Ha csak közömbösséget kapsz a párod részéről, az eléggé kihathat a karrieredre és egyéb céljaidra is. Ettől még rosszabb is lehet, amikor már le is hurrog a társad és minden vágyad inkább sutba dobod, csak ne kelljen Őt hallgatni. A károgásával nem csak a kedved veheti el, még az önbizalmad is a porba taposhatja. A korlátozottság és tehetetlenség érzése akár depresszióhoz is vezethet. Egy jó szerelmi kapcsolat támogató, építő, amiben a felek felismerik egymás kiválóságait és segítik a másikat a céljai elérésében. Most nem kell nagy célokra gondolnod. Elég egy nyaralás terve. Ha hosszú-hosszú ideje nem jutottatok el egyetlen közös programra sem, pedig neked nagyon be van sózva a popókád, ideje kimozdulnod! Nem csak otthonról, a kapcsolatból is! Mit diktál még a szíved, amit jelenlegi partnered mellett nem érsz el? Nana! Ne Őt hibáztasd, hisz Te döntöttél úgy, hogy jó ez így neked, de még meddig???

5. jel: a külvilág is jelzi feléd, hogy megváltoztál

A változás lehet pozitív is, hiszen a szerelem általában jó irányba tereli az embereket. De ez sajnos nem mindig van így. Ha a kapcsolat a legrosszabb énedet hozza felszínre, dühöngő őrültté, szürke kisegérré, vagy (előre is bocsi) elhízott bálnává változtat – és még milliónyi variáció felmerülhet – változtatnod kell! Ne adj minden egyes ember véleményére, de ha már a legjobb barátaid is unszolnak, noszogatnak, hogy ez nem az a párkapcsolat, ami feltölt téged, ami előre visz, akkor legalább adj egy esélyt annak, hogy meghallgasd őket. Nem törvényszerű, de nagyon gyakori, hogy a bizalmasok, legkedvesebb barátok sokkal tisztábban látják kívülről a kapcsolatodat, mit Te belülről. A segítő környezet mindig jól jön, más szemszögből világíthat rá a helyzetedre. Mérlegeld, hogy igazuk van-e, de 100% őszinteséggel önmagadhoz!

5+1. jel: a kapcsolatod kedvezőtlen hatással van a bioritmusodra

Nem alszol, étvágytalanság gyötör és feszült vagy? Telezabálod magad, a csokiba, alkoholba menekülsz és végig sírod az éjszakákat? Ez már nem is intő, inkább felkiáltójel! A társas egyedüllét, vagyis amikor a párkapcsolatodban már csak magányos megfigyelő vagy, az egész életedre hatással van, még az egészséged is rámehet. A megoldást az esetek 85%-ban már csak a szakítás adhatja meg! Igen, talán rémisztő most ez a gondolat, de nincs mitől tartanod. Ne halogass, mert súlyoasbb következményei lesznek. A szerelmi kötés helyett bőven akadnak arra is technikák, hogyan állj talpra és hogyan találd meg azt a partnert, akire számíthatsz.

Ne tartozz azok közé, akik foggal-körömmel küzdenek a menthetetlenért. A szerelmi kötés nem fogja megváltoztatni partnered személyiségét. A fenti jelekből egyértelműen kirajzolódik, hogy valamilyen úton-módon nem amellett a társ mellett élsz, aki téged boldoggá tudna tenni. Ha időben észreveszed, még tudsz korrigálni, de van, amikor már késő, el kell engedni a párod kezét, még ha pillanatnyilag őrült fájdalmasnak tűnik is. Merd magadnak bevallani, hogy lelki szemeid előtt más lebeg. Merj elindulni a boldogságod irányába, kövesd a szíved vágyát és ne elégedj meg kevesebbel!

Szeretettel:

Szuromi Éva

ui: Fogalmad sincs, épp hányadán álltok?  Sokkal többet szeretnél tudni a szerelmi mágiáról és olyan technikákról is, amik ezt kiegészíthetik? Megtudnád, hogyan erősíthetsz rá az önbizalmadra gyertyák használatával? Vagy épp az érzelmi traumák tisztító szertartásai foglalkoztatnak? Akkor itt a helyed a Sorsfordító Varázslatok Tanfolyamon!

Ez is érdekelhet:

szerelmi mágia előtt