,

Online mágia tanfolyam – Előnyök és hátrányok

online mágia tanfolyam

Azt mondják, egy kép több 1000 szónál. Azonban a kép beindítja a fantáziád és ezernyi kérdést vet fel, ezért szükségessé válik a hozzá tartozó ezer szó. Hogy ez a cikk milyen hosszú lesz, még így az elején nem tudom. Egyben vagyok biztos. Pontos képet ad arról, milyen előnyei és milyen hátrányai vannak, ha a Sorsfordító Varázslatok Tanfolyamhoz zárt facebook csoporton keresztül csatlakozol. Online mágia tanfolyam? Lehetséges?

Szeretem a dolgokat több oldalról megvizsgálni, így többféle szempont alapján közelítjük meg a kérdést. A cikk végére pontos képet kapsz, hogy neked megéri, vagy nem éri online (is) tanulni a mágia alapjait.

Milyen előnyei vannak az online platformnak?

 1. Élő bejelentkezéseken keresztül veszel részt a teljes tanfolyamon, ez azt jelenti, hogy pontosan ugyanazt kapod online, ami személyesen zajlik a jelenlévőknek. Hallhatod a felmerülő kérdéseket, menet közben Te is hozzá tudsz szólni az adott témához. Tehát igen, jól látod, vegyes a csoport, nincs kizárólag ilyen vagy olyan jelentkezési mód.
 2. A videók rögzítésre kerülnek és hosszabb ideig elérhetőek, így vissza tudod nézni. Célirányosan kereshetsz az anyagok között. Minden alkalom egy egész napot vesz igénybe, amit szünetek osztanak részekre kb. 1,5 óránként. Minden videó alatt hozzászólásban megkapod a tartalomjegyzéket, amire ha rákattintasz, az a kiválasztott részhez ugorva tudod újra megnézni.
 3. A tanfolyamhoz tartozó rajzokat, kiegészítő dokumentumokat a fájlok között feltöltve megtalálod, így bármikor hozzáférsz, ki tudod magadnak nyomtatni.
 4. A gyakorlás őrülten fontos, így a csoportban minden héten kapsz erre egy kis emlékeztető feladatot, így a figyelmed megmarad.
 5. Biztonságos térben teheted fel a kérdéseid, megoszthatod a tapasztalataid, az otthon elkészített kisebb technikákról fényképeket tölthetsz fel… Ezzel a többieket is segíted, motiválod, vagy épp tőlük kapsz 1-1 klassz ötletet. Még az is lehetséges, hogy a mások által feltett kérdések és a rá kapott válaszok által születik meg benned az AHA-élmény.
 6. Kisebb-nagyobb posztokban olvashatsz könyv és filmajánlót a mágia, a tudatos teremtés és a vonzás törvénye témájában. Ezek segítségével tágul a világnézeted és nagyobb rálátásod lesz az összefüggésekre.
 7. Hasonló érdeklődésű embereket ismerhetsz meg a csoporton keresztül, akikkel kölcsönösen segíthetitek egymást nem csak a tanulás keretein belül. Barátságok és üzleti kapcsolatok születhetnek, ha kellően nyitott és aktív vagy, meg mered mutatni magad.
 8. Bárhol legyél a világon, bármilyen időbeosztással dolgozz, ha nem áll módodban személyesen megjelenni az online mágia tanfolyam végre a rendelkezésedre áll!
 9. A saját tempódban haladhatsz, a saját időbeosztásoddal. 2 alkalom között kb. 1 hónap telik el, így ez idő alatt biztos vagyok benne, hogy fel tudod dolgozni az anyagokat.

Milyen hátrányok érhetnek, ha csak online veszel részt?

 1. A facebook élő bejelentkezés hátránya, hogy csak írásban tudsz kérdezni, amire később kapod meg a választ. Igyekszem a szünetekben megnézni, és a következő etapot ezekkel kezdeni.
 2. Ha kizárólag online veszel részt a tanfolyamon, bátrabbnak kell lenned mint az átlag, amikor bevésel egy posztot, felteszed a kérdésed, vagy bármi mást megosztasz a csoportba, hiszen szinte ismeretlen emberek előtt kell megnyílnod, ráadásul a válaszra is várnod kell.
 3. A mágia tanfolyam online végzése kellő önuralom és fegyelem hiányában az érdeklődésed elvesztésével járhat, kitartásra lesz szükséged, időnként önmagad kell motiválni. Épp ezért állnak rendelkezésedre az újabb és újabb bejegyzések, amivel igyekszem lekötni és megtartani a figyelmed.
 4. Az eszközök és kellékek beszerzését önállóan kell megoldanod, egyúttal kimaradsz az élőben elvégezhető szertartásokból és technikákból. Előfordul, hogy 1-1 gyakorlatot módosítanod kell, mert egyedül nem tudod elvégezni, természetesen erre ölteteket fogok adni. A kivitelezés már rajtad múlik.
 5. A szünetekben elhangzó beszélgetéseket nem hallod, így lehet, hogy a poén számodra nem lesz poén. Mivel a csapattól távol vagy, számodra más lesz a légkör, személytelenebbnek érezheted és hiányozhat a kötődés egy része.

Mit kapsz még?

Tisztában vagyok vele, hogy mindenkinek más az előképzettsége, a hitrendszere, így akkor sem maradsz magadra, ha csak a virtuális térben látogatod az órákat. Minden alkalommal kérhetsz konzultációt. Ha hozzájárulsz, ezt megosztjuk a többiekkel is, hogy tanulhassanak belőle, ha nem, csak kettőnk között marad.

Összegzés

Mindegy, hogy élőben, vagy virtuálisan ülsz be a padsorba, rajtad múlik, hogy mennyit foglalkozol a tananyaggal, le mered-e írni a benned forgó gondolatokat. A legnagyobb előny, hogy többször visszanézheted az anyagokat. Az emlékeztetők segítségével nem fogod elfelejteni, hogy beiratkoztál. Az online platform megfelelő akkor, ha az ország másik végén, vagy külföldön élsz, esetleg a munkád miatt vagy hátrányosabb helyzetben. Ha 1-1 napon mégis jönnél személyesen, semmi akadálya nincs!

A mérlegelés innentől a tiéd. Tedd az egyik serpenyőbe az előnyöket, a másikba a hátrányokat és beszéld meg magaddal, hogy számodra megéri-e. Ha nem jutsz dűlőre, vedd fel velem a kapcsolatot (06306890440), vagy nézd meg újra a részleteket!

Örömmel látlak Téged is!

Szeretettel:

Szuromi Éva